Recensie: De Val – Melanie Raabe

Lieve lezers,

Van uitgeverij Cargo mocht ik voor verschijnen van het boek al De Val lezen van Melanie Raabe. Ik kreeg een aantal maanden geleden een mailtje met of ik dit boek wilde lezen. De flaptekst sprak me zo enorm aan dat mijn handen onmiddellijk begonnen te jeuken om het te lezen.

Titel: De Val
Auteur: Melanie Raabe
Verschenen:  Januari 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Cargo

Koop bij bol.com

De dood van haar zus kan ze niet vergeten. 
Het gezicht van de moordenaar ook niet. 

De beroemde schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde zus heeft gevonden en de dader weg heeft zien vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van het trauma hersteld. De schok is dan ook groot als ze in een flits het gezicht van de moordenaar herkent in een presentator van een televisieprogramma. Maar hoe weet ze zeker of ze na al die jaren de dader nog kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk echt gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen?

Toen het boek op de mat viel sprak de cover me gelijk aan. Mysterieus duister maar niet eng. Alle ingrediënten die mijn interesse opwekken bij de cover van een thriller.
Aangezien ik een ongecorrigeerd leesexemplaar had kan ik niets vertellen over het uiteindelijke lettertype het papier en het boek aan zich. Echter kan ik je wel vertellen dat de meeste hoofdstukken onderveer 10 pagina’s zijn. Dit is voor mij altijd heerlijk en gemeen tegelijk. Want een hoofdstuk dat je zo snel uit leest dan lees je er nog snel even een en nog een en nog een.

IMG_7989In De Val lees je alles vanuit het oogpunt van Linda, een beroemde schrijfster die en mysterieus leven lijdt. Niemand weet wie ze is en al helemaal niet waarom ze zo afgezonderd leeft. Veel mensen denken zelf dat ze helemaal niet bestaat of een pseudoniem van een andere bekende auteur is. Echter is de waarheid vele male harder.
In heb boek lees je zowel Linda haar verhaal (wat ze mee maakt en hoe ze omgaat met haar eigen struggles) Als het nieuwe boek dat ze aan het schrijven is. Door deze afwisseling is de spanningsboog enorm hoog. Want elke keer wil je weten hoe het ene en het andere verhaal verder gaat.

Het boek word steeds spannender omdat Linda heel dicht bij aan het komen is maar misschien ook een beetje paranoïde aan het worden is.
Hierdoor weet je soms zelf niet meer wat je moet geloven en zit je op het puntje van je stoel te lezen.
Doordat Melanie, Linda zo goed omschreven heeft voel je mee met Linda maar ook in haar verwarring en in haar eigen gecreëerde opgesloten wereldje. Hierdoor krijg je gedurende het boek een beetje een benauwend gevoel maar moet je weten hoe het in elkaar steekt. En blijft het boek tot het einde spannend.
Het enige minpunt van kritiek in dit boek is dat het soms wat langdradig en daardoor saai is. Echter weegt de spanning op andere momenten hier ruimschoots tegenop.

Kort samengevat is dit boek ijzersterk en super spannend.

SterSterSterSterSter leeg

Wie heeft dit boek al gelezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: De Val – Melanie Raabe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *