Recensie: De Wensenwinkel

Lieve lezers,

Kerst is net voorbij maar jullie krijgen toch nog een recensie van een heerlijk boek om nu nog te lezen. De Wensenwinkel neemt je namelijk mee langs Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw! Met dit boek kan je dus nog een keer extra genieten van je favoriete maand.

Vandaag vertel ik jullie graag nog meer over dit boek.

De wensenwinkel

Titel: De Wensenwinkel
Auteur: Chantal Claassen & Saskia Oudshoorn
Verschenen:  November 2022
Pagina’s: 352
Uitgever: Z&K

In ‘De wensenwinkel’ van Chantal Claassen en Saskia M.N. Oudshoorn beginnen beste vriendinnen Claire en Josie een wensenwinkel. De knappe aannemer Stijn verbouwt een oude naaisalon tot een winkel, en daarna stromen de wensen al snel binnen. De winkel is zo’n groot succes dat ze meer handen nodig hebben. Het liefst die van een man… Kan de knappe soapster Jim de vriendinnen helpen?

Het boek heeft een super gezellige en ‘festive’ cover. Ook past de cover perfect bij het boek en vangt het goed de vibes van het boek. Het lettertype is relatief groot en daardoor leest het heerlijk weg tijdens deze donkere dagen.

Het boek is opgedeeld in veel hoofdstukken waarbij je per hoofdstuk wisselt van personage. Zoals jullie weten ben ik dol op dit soort boeken omdat je als lezer meer inzicht hebt maar ook omdat het boek dan nooit verveeld.
De personages zelf zijn allemaal totaal verschillend maar toch is het een geweldige combinatie samen. Je leert ze echt beetje voor beetje kennen en aan het einde van het boek heb je ze allemaal in je hart gesloten. Je beland in typische december momenten in dit boek die zowel mooi, grappig als pijnlijk zijn. Dit overgoten met een sausje familie perikelen zorgt er voor dat het boek voor iedereen wel een puntje van herkenning geeft.

Het boek heeft veer hilarische momenten maar ook heb ik echt een aantal keer een brok in mijn keel wel moeten slikken. Maar ook een aantal keer dat ik graag een van de personages met het boek wilde slaan. Maar bovenal heeft het het heerlijke donkere feestdagen gevoel.

De Wensenwinkel is het perfecte boek om in de donkere koude wintermaanden te lezen voor een heerlijk warm gevoel.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *