Recensie: Philippe & Giovanni Overwinteren

Lieve lezers,

Soms heb je van die heerlijke tussendoor boeken die je gewoon moet hebben voor een lach op je gezicht en wat lekker vermaak. Philippe & Giovanni is zo’n boek waar je lekker in de avond of in het weekend mee gaat zitten.

Vandaag vertel ik je graag meer over dit super leuke boek.

Philippe en Giovanni overwinteren

Titel: Philippe & Giovanni Overwinteren
Auteur: Laura Janssen
Verschenen:  Oktober 2022
Pagina’s: 92
Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

De eerste blaadjes die vallen en de temperatuur die schreeuwt om dikke frakken en ovenschotels: het najaar staat weer voor de deur! Philippe en Giovanni, de twee olijke hamsters die ieders hart weten te veroveren, kijken reikhalzend uit naar deze periode. In dit boek neemt het duo je mee in hun herkenbare beslommeringen: van urenlang zoeken naar een perfecte bingeserie tot goede voornemens maken waar je je toch nooit aan houdt en excuses zoeken om de kerstboom te laten staan. Naast hilarische cartoons bevat het boek ook tal van spelletjes en puzzels die je urenlang plezier en vertier zullen bezorgen.

Misschien weet je nog wel mijn recensie van een tijdje terug van het super leuke zomerboek van Philippe & Giovanni. Zo niet lees hem dan nog even hier want deze is nogsteeds heel leuk om te lezen.

Dit boek heeft weer een super gezellige warme uitstraling. Perfect voor deze koude gure wintermaanden. De binnenkant is vrolijk in kleur en het boek staat vol met leuke korte cartoons en leuke spelletjes (woordzoekers, zoek je verschillen etc). Het papier is lekker stevig en daardoor kan je alle spelletjes ook prima in het boek invullen.

Ook deze keer heb ik me weer suf gelachen om de cartoons. Ze zijn zo spot on en daardoor enorm grappig. Wel moet ik er even de note bij zetten dat sommige cartoons echt Vlaams zijn en je daardoor als Nederlander even misschien moet nadenken.

Dit boek is perfect om lekker mee te gaan zitten wanneer het buiten druilerig weer is of op een donkere winteravond. Zowel de cartoons van Niet Nu Laura en de korte verhaaltjes van Philippe & Giovanni maken dat er een lach op je gezicht staat en je daarna even heerlijk bezig bent met een van de leuke puzzels. Ook neemt het boek je mee van de herfst tot aan het begin van de lente het is dus top voor elke wintermaand.

Ps. door deze Disney scene in het boek alleen al moet je hem toch lezen 😉

Dit boek is perfect voor de koude donkere winteravond, het zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *