Recensie: Er zit een tijger in de tuin

Lieve lezers,

De nieuwe kinderboekjes kwamen de afgelopen weken weer lekker binnen. Daarom was het tijd om samen met de kindjes weer heerlijk te gaan lezen.
Samen met de kindjes in de opvang heb ik ook deze keer weer het boek gerecenseerd. Lees snel verder om te kijken wat wij er van vonden.

Titel: Er zit een tijger in de tuin
Auteur: Lizzy Stewart
Verschenen:  augustus 2016
Uitgever: BBNC uitgevers
Leeftijd:  1 – 4 jaar

  Koop bij bol.com

Als oma vertelt dat ze een tijger in de tuin heeft gezien, gelooft Nora haar niet. Ze is toch veel te oud voor die gekke spelletjes van oma! Iedereen weet dat tijgers in de jungle wonen, niet in tuinen.
Dus zelfs wanneer Nora libelles zo groot als vogels ziet en planten die haar giraf Raf proberen op te eten, en een ijsbeer die van vissen houdt, weet ze hartstikke zeker dat er ABSOLUUT geen tijger in de tuin kan zitten.

Laten we beginnen met hoe dit boek er uit ziet. Het is een prachtig groot boek met een zeer kleurrijke cover. De cover is ook nog eens met hoogte verschillen waardoor je ook nog eens aan de cover kunt voelen. Hierdoor word het gelijk heel visueel voor de kinderen.
De pagina’s zijn groot en van een zeer stevig papier. Hierdoor kun je het zonder angst voorlezen omdat het niet zomaar zal scheuren.
De tekeningen zijn duidelijk en spreken goed tot de verbeelding maar zijn ook nog eens prachtig kleurrijk.
Op elke pagina staat een klein beetje tekst waardoor het verhaal simpel niet te lang maar wel heel mooi is.

IMG_1883

Deze keer heb ik het boekje gelezen met twee kindjes van 3,5 en 1 kindje van 2 jaar.
Bij het zien van het boek gingen de mondjes al gelijk open. Want het boek ziet er nu eenmaal heel vrolijk uit en trekt daardoor gelijk de aandacht.
Omdat het boek zo groot is was het ook prima voor te lezen aan 3 kindjes omdat ze het allemaal goed kunnen zien.

De tekeningen hebben veel detail in zich waardoor er ook nog eens heel veel te zien valt in het boek en het daardoor direct heel interactief en leerzaam word.
Maar dan het verhaal. Oma beweert dat er een tijger in de tuin zit, maar dat kan helemaal niet en daar waren de kindjes het mee eens. Want een tijger zit in de dierentuin en niet in een gewone achtertuin. Samen met de kindjes gingen we door het avontuur van de tuin heen. Ze waren in het begin eigenlijk net zo sceptisch als Nora in het boek. Tot er steeds meer diertjes in beeld kwamen. Dat was gek maar zou het dan echt betekenen dat er een tijger in de tuin zit?
En jep, toen kwam de tijger en waren ze vol verrast en riepen ze heel hard KIJK MARJOLEIN een staart! Kijk daar zit hij!!!!

IMG_0021

In dat opzicht een doorslaand succes. Maar, voor mij als volwassen was de diepere laag in dit boek zichtbaar. Want Nora vroeg zich af of de Tijger wel echt was en de Tijger of Nora wel echt was. Dit boek heeft dus ook nog eens een wijze les in zich die je hiermee kinderen kan meegeven en ze daardoor misschien in de toekomst nog wel kan helpen. Maar wat die les is dat mag je zelf gaan lezen.

Kort gezegd was dit boek een doorslaand succes. Ik weet zeker dat ik dit boekje over een paar uur weer mag gaan voorlezen.

Er zit een tijger in de tuin is een prachtig kleurrijk en bijzonder boek.

SterSterSterSterSter

Ga jij dit boek met de kids lezen?

Liefs, Marjolein

 

Met speciale dank aan BBNC uitgevers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *