Recensie: Gelukkig zijn moet je durven

Lieve lezers,

Voor deze recensie schaam ik me een beetje. Dit boek heb ik een heel tijd geleden al ontvangen maar elke keer vergat ik het op nieuw om de recensie uit te werken.
Daarom bij deze met dit stralende weer een boek om je te laten stralen.

Titel: Gelukkig zijn moet je durven
Auteur: Rosalinda Weel
Verschenen: juni 2015 
Pagina’s: 157
Uitgever: Altamira

  Koop bij bol.com

Coach Rosalinda Weel geeft in Gelukkig zijn moet je durven praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk. Als meditatie- en yogadocente heeft ze veel mensen geholpen om uit het dal te klimmen, in hun kracht te komen staan en belangrijke keuzes te maken om gelukkig te zijn. Ze schreef dit boek om de lezer te helpen hetzelfde te doen. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart – en door het leven in eigen hand te nemen.

Het boek is een heerlijk “dun” boekje. Met prachtige witte pagina’s waardoor het helder en fris is. De cover is ook werkelijk waar prachtig. Een parel voor het oog. Ook heeft het boek zeer prettig lettertype en mooie quotes aan de zijkant van de pagina’s.
Door het boek heen staan ook nog eens prachtige spreuken die we allemaal wel kennen maar door het lezen van dit boek een diepere betekenis aan kunnen geven.

IMG_8718Rosalinda haar boek is opgedeeld in verschillende delen. Allereerst legt ze uit hoe je dit boek kan gebruikten. Daarna ga je een beetje op ontdekking bij jezelf. Rosalinda zet geen hele confronterende spiegel neer maar toch herken je jezelf heel goed in waar ze het over heeft. Ook leer je over je eigen bewust zijn vanuit daar kun je namelijk gaan leren en verder groeien.
Maar ook neemt Rosalinda je mee naar slechte dingen die er in je dag of leven kunnen gebeuren en hoe dit eigenlijk ook weer goed voor je is. Bij dit soort punten sta ik normaal eigenlijk nooit stil. Maar door dit boek voelen die punten ineens een stuk minder zwaar.
Vanuit dat oogpunt kan je doorgroeien naar echt gelukkig zijn. Rosalinda neemt je mee naar ontspanning en vanuit daar naar vreugde.

Elk hoofdstuk sluit af met Hartsuitdagingen. Dit zijn opdrachten die je doet in een apart schrift of boek waarin je kleine opdrachtjes doet. Of je voert opdrachten uit in de zin van meditatie

Bijzonder in dit boek is ook dat er verhalen van mensen in staan die me echt diep in mijn hart raakte. Want stukken tekst die er geschreven stonden hadden zo van mij kunnen zijn. Gelukkig in deze situaties had ik uit mezelf al de tips van Rosalinda toegepast. Dit was voor mij een bevestiging dat Rosalinda haar manier een voor mij heel passende manier is.

Want het klinkt allemaal heel makkelijk maar het is een stuk moeilijker dan we willen toe geven. Maar met Rosalinda haar tips is de weg een stuk makkelijker te bewandelen.

Nu moet ik bekennen dat ik nog niet het schoolvoorbeeld ben voor Rosalinda haar boek. Maar daar ben ik ook nog niet aan toe. Ik ben nog niet ver genoeg om alles te doen wat Rosalinda adviseert. Maar dit boek heeft me al een heel aardig eind op weg geholpen. Zo zal ik op mijn tijd de punten oppakken die ik nu heb laten liggen (zoals mediteren). Wanneer ik daar aan toe ben zal ik Durven Gelukkig te zijn.
Echter heeft het boek me al wel een hoop berusting kunnen bieden en me geleerd dat negatief ook positief is.

“Rosalinda helpt je de weg naar Gelukkig zijn te bewandelen”

SterSterSterSterSter

 

Wat vinden jullie van dit soort boeken? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Gelukkig zijn moet je durven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *