Recensie: Het gelukkigste meisje ter wereld

Lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik groot fan van Reese Witherspoon. Toen ik een tijdje terug het aanbod kreeg om ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ te lezen. Dat verfilmd gaat worden door Reese Witherspoon kon ik natuurijk geen nee zeggen.
Daarom vandaag mijn bijdrage aan de Blogtour van Het gelukkigste meisje ter wereld.

Titel: Het gelukkigste meisje ter wereld
Auteur: Jessica Knoll
Verschenen: Mei  2016
Pagina’s: 367
Uitgever: Monteau

  Koop bij bol.com

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet? “‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ is het soort boek dat je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.” – Reese Witherspoon

Het boek is een lekker groot boek. De papier kwaliteit is heerlijk dik. Het lettertype is een mooie formaat dat prettig leest. De cover is prachtig. De balans van grijs en zwart maakt het mysterieus en het roze geeft een vrouwelijk tintje.

Het boek begint direct goed. Je krijg gelijk een inkijk in de wereld van Ani. Je begint in haar heden en springt daarna heen en weer tussen het heden en het verleden. Zoals jullie weten hou ik hier van omdat het de vaart in het lezen houd.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik in het begin een beetje moeite had met in het verhaal komen. De eerste tweehonderd pagina’s zijn boeiend maar niet zo goed dat je door wil blijven lezen. Het boek leg je dus iets te makkelijk weg. Echter krijgt het boek daarna een volledige wending en kan je het niet meer weg leggen.

het gelukkigste meisje

Het boek geeft echter wel een schokkende lading mee. Het boek bespreekt namelijk een onderwerp dat heftig is maar helaas ook de waarheid. Jessica Knoll heeft haar eigen levensverhaal deels verwerkt in Ani en dit lees je in alles in het boek. Hierdoor zijn de personages ook per definitie heel erg realistisch en daardoor ook wel beangstigend. Maar ook heel erg fijn om te lezen.
Verder is het boek eigenlijk een beetje een mengeling van een drama met een beetje Gossip Girl. Het eeuwige beeld van perfectie waar vrouwen en meiden volgens zichzelf aan moeten voldoen. Maar ook de onzekerheid en het op willen leven naar eigen verwachtingen.

Het boek geeft ook de belangrijke boodschap mee dat alles van buiten heel erg mooi kan zijn maar van binnen toch totaal anders.

Het boek gaf me voldoening in het lezen door de prettige schrijfstijl maar liet me ook her en der huiveren en gruwelen. Ik ben erg benieuwd hoe Reese Witherspoon de verfilming neer gaat zetten.

SterSterSterSterSter leeg

Hebben jullie dit boek al gelezen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Recensie: Het gelukkigste meisje ter wereld

  1. Ik denk dat de verfilming van het boek heel erg leuk kan worden, het boek zelf vond ik niet leuk. Lange zinnen met heel veel overbodige info en een gebrek aan spanning. Eigenlijk zou ik niet weten in welk genre ik dit boek zou moeten plaatsen. Het las voor mij meer als een eerste ruwe opzet wat na uitwerking de potentie heeft een goed boek te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *