Boeken voor Moederdag

Lieve lezers,

Zondag is het weer moederdag! De dag om je moeder eens in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle goede zorgen met een boek.
Heb je nog moeite met kiezen welk boek je je moeder cadeau kan doen? Dan heb ik vandaag het perfecte variërende lijstje.

Maestra 

Judith Rashleigh werkt overdag als assistent in een gerenommeerd Londens veilinghuis en om rond te kunnen komen is ze ‘s nachts hostess in een chique club in de West End-buurt. Als ze een vervalsing ontdekt, wordt ze bij het veilinghuis ontslagen en vlucht ze met een welwillende en rijke klant van de nachtclub naar de Franse Rivièra. Als ze daar, zich lavend tussen de rich and famous, op de fraudezaak stuit die haar uit Londen heeft doen vluchten, zint ze op zoete wraak…

 

Als de rododendron bloeit

De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan, en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie…

 

Mea Culpa

 Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien… Lees mijn recensie hier.

 

Vier plus één 

Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet.
Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.

 

 

Mocht je toch geen boek willen geven dan kun je nog altijd dit heerlijke setje voor bij en boek geven:

Blond Amsterdam I <3 My Mom

 

Wat gaan jullie aan je moeder geven?

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Boeken voor Moederdag

  1. Haha, leuk. We noemen allebei ‘Maestra’ als tip. Alleen tip ik boeken waar je moeder écht niet op zit te wachten. Dat artikel is natuurlijk niet serieus bedoeld, voor wie nu denkt: what the hell, Alex.

  2. Hoewel mijn moeder eigenlijk alleen tijd maakt om te lezen in de zomervakantie zou ik een boek als Vier plus één als eerste geven! (Stiekem omdat ik er zelf ook wel benieuwd naar ben). 🙂

  3. Voor mijn moeder worden het toch meestal bloemen en plantjes, omdat ze net als Judith’s moeder alleen in de vakantie veel leest. Al heb ik toen eens met m’n zus The Help voor haar gekocht met de dvd erbij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *