Recensie: Ik wens je meer

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een nieuw kinderboekje om samen met de allerkleinste te lezen. Vol levenslessen voor later. Dit boekje heeft heel veel prijzen gewonnen en daarom was ik heel benieuwd hoe de kindjes er daadwerkelijk op reageren.

Titel: Ik wens je meer
Auteur: Amy Krouse Rosenthal
Verschenen:  november 2015
Pagina’s: 40
Uitgever: De Fontein
Leeftijd:  1 – 4 jaar


Koop bij bol.com

Ik wens je meer is een fantastisch cadeauboek boordevol goede wensen, zo warm als Raad eens hoeveel ik van je hou! Van New York Times-bestsellerduo Amy Krouse Rosenthal en Tom Lichtenheld.
Ik wens je meer is geweldig om te geven aan iedereen van wie je houdt. De humoristische en cartooneske illustraties zorgen iedere pagina opnieuw voor een glimlach.

Toen het boekje op de mat viel dacht ik Wauw wat een mooi boekje! Mooie tekeningen een mooie zachte kindvriendelijke uitstraling. Het boek heeft echter wel een dustcover (een papieren omslag) deze kan je echter gewoon van het boekje afhalen en dan is het boekje iets meer kinder proef.
Toen ik het boekje begon te lezen dacht ik hmmm… Oké, gaat een kindje dit wel snappen?

Daarom was het tijd om de proef op de som te nemen en het boekje met de kinderen te gaan lezen. Ik heb het boekje gelezen met een kindje van 1,5 – 2 – 2,5 en 3 jaar. De doelgroep waar het boekje voor bedoeld is.
De tekeningen en de kleuren spraken gelijk tot de kinderen dat was dus al een groot pluspunt. De tekeningen zijn mooi en ook nog eens goed herkenbaar met leuke lieve tekeningen.
Bij elke tekening stond een zin met een dubbele betekenis. Een soort van wijze levensles er in. Deze zin las ik voor en ik keek wat het met de kindjes deed.

Echter kreeg ik alleen maar vragende gezichtjes. Een ander kindje zei ‘verhaaltje voorlezen’ waarop ik niet anders kon dan zeggen maar er is niet meer tekst. En natuurlijk vond ik die droevige gezichtjes jammer. Daarom heb ik natuurlijk zelf er een verhaaltje omheen verzonnen.

Samengevat zijn de tekeningen heel erg mooi maar het verhaaltje doet het hem gewoon niet bij kinderen. Kinderen snappen de onderliggende betekenis niet, ze snappen niet dat dat zinnetje zo veel meer kan betekenen en dat ze daar later in hun leven rekening mee moeten houden.
Om dit punt snap ik de hele hype rondom dit boekje niet zo heel goed. Ja het is mooi, het verhaal is heel diepzinnig maar en kind snapt het gewoon niet.

Het boekje is een mooi cadeau en een mooi gebaar om te geven maar helaas vind ik het qua beleving voor een kind niets. Echter zijn de tekeningen wel heel mooi maar moet je er een eigen verhaaltje bij verzinnen.

SterSterSter halfSter leegSter leeg

Wat vinden jullie van boekjes met een diepere betekenis voor kinderen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Ik wens je meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *