Serie: Shadowhunters

Lieve lezers,

Gisteren ochtend stond twitter er vol van Shadowhunters was online op Netflix! En laat ik nu net sinds een korte tijd weer Netflix hebben! Het eerste wat ik dus gisteren deed was Netflix aanslingeren een deze serie opzoeken.

First episode dateJanuary 12, 2016
NetworkABC Family
LanguageEnglish
Genres: Fantasy
Executive producers: Joseph McGinty Nichol, Ed Decter, Robert Kulzer, Robert Shaye, Michael Lynne, Michael Reisz

Shadowhunters: The Mortal Instruments is gisteren in prèmiere gegaan in America. Een dag later is de serie nu op Netflix te zien in Nederland. De serie is een verfilming van de boekenserie The Mortal Instruments (De Kronieken van de Onderwereld)

In Shadowhunters volg je Clary Fray die net auditie heeft gedaan voor een kunstschool. Ook is ze die dag net 18 geworden.  Ze besluiten dit te vieren in een club en daar blijkt dat ze demonen kan zien en shadowhunters. Zo ziet ze bijvoorbeeld dat Jace Wayland en de broer en zus Isabelle en Alex Lightwood  op een demoon aan het jagen zijn en dat moet dus betekenen dat ze ook een Shadowhunter is. Haar moeder Jocelyn wilde dit vertellen, maar heeft tot het laatste moment gewacht en toen had Clary geen tijd om te luisteren. Haar vriend Luke is een detective die demoonmoorden onderzoekt maar Clary denkt hem niet te kunnen vertrouwen.  Valentine heeft zojuist haar moeder ontvoerd en Clary weet niet wat er met haar gebeurd. Het enige dat ze zeker weet is dat ze haar moeder terug moet vinden! Het is tijd voor Clary om zich bij de Shadowhunters te voegen om haar moeder te redden.

Nu moet ik bekennen dat het voor mij al weer jaren geleden is dat ik het eerste boek heb gelezen. Toen der tijd vond ik het boek leuk maar niet geweldig. Ik denk dat ik op dat moment niet in de stemming was voor dit boek en nieuw in dit genre. Echter sta ik nu te popelen om het boek opnieuw te lezen en de rest van de serie er achteraan te plakken.

De serie was in mijn ogen echt geweldig! Spannend goede acteurs prachtige visual effects (voor een serie). Toen ik de eerste afbeeldingen ben trailers zag was ik niet overtuigd van of deze serie goed zou worden. Ik was eerder bang voor een enorm gehyped iets. Maar gelukkig werden deze verwachtingen zo van de baan geschoven door super goed acteerwerk en een verhaal wat goed in beeld is gebracht.
De serie is ook niet overdreven gemaakt met de demonen en andere taferelen. Het ziet er allemaal heel realistisch uit zoals het hoort met een verhaal dat zich in onze wereld afspeelt.
Natuurijk is het anders dan het boek maar voor mij totaal niet storend. Ook de personages kloppen voor mij en zijn beter gecast dan verwacht.

Ik ben heel benieuwd naar hoe de tweede aflevering gaat zijn. Ik heb begrepen dat er in seizoen 1 – 13 afleveringen komen. Ik hoop nu al op een seizoen twee maar we zullen het zien!

Heb jij de eerste aflevering al gezien? 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Serie: Shadowhunters

  1. Ik was ook wat terughoudend wat betreft de trailers (hoewel Beyond the shadows me wel heel nieuwsgierig maakte) en de pilot is me absoluut niet tegengevallen. Ik vond hem niet perfect, maar wel erg leuk en meestal worden series toch beter naarmate het seizoen vordert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *