Recensie: Mag ik eens in je luier kijken?

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een leuk kinderboekje. En deze keer is hij ook nog eens heel erg grappig en leerzaam voor peuters!

Titel: Mag ik eens in je luier kijken?
Auteur: Guido van Genechten
Verschenen:  December  2015
Pagina’s: 32
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  1 – 3 jaar


Koop bij bol.com

Muisje is ontzettend nieuwsgierig.
Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes.
Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt.
Dan willen de vriendjes natuurlijk ook wel eens weten wat er in de luier van Muisje zit.
Er staat hun een grote verrassing te wachten.

Over dit boekje had ik al onwijs veel positieve verhalen gehoord. Dit zou het grappige boekje zijn dat peuters en toe doet bewegen om op het potje te gaan.
Het boekje heeft een mooie gladde glimmende harde cover en stevige mooie bladzijden. Ook bevat dit boek flapjes!! Deze flapjes zijn (Gelukkig) heel erg sterk en kunnen het enthousiasme van peuters aan.

De tekst is simpel en duidelijk. Muisje wil bij iedereen in zijn luier kijken en gaat zo alle diertjes af. In elke luier vind je een anders soort poepie wat natuurlijk bij dit diertje hoort. De tekeningen zijn heel erg mooi en zacht. De diertjes zijn lief en leuk afgebeeld. De kleuren zijn heerlijk fris (en dat bij een poep boekje) waardoor de kleuren heel prettig uit komen.

Ik heb dit boekje deze keer met 2 kindjes van 2,5 een kindje van 2 gelezen en een kindje van een jaar. Zij zijn natuurlijk bijna allemaal klaar voor het potje. Sommige kindjes doen al elke dag een plasje op het potje maar andere  vinden het potje eigenlijk helemaal niets. Maar dit boekje gaat ze dan toch nog iets vertellen.

De kindjes vonden de flapjes natuurlijk helemaal geweldig. Want zo zijn ze gelijk interactief met het boekje. Maar natuurlijk ook al die Poepies!!! want poep is nu eenmaal bij kindjes op deze leeftijd een hilarisch onderwerp. Maar de groter verrassing kwam natuurlijk toen muisje zijn luier leeg bleek te zijn! Want hoe kon dat nu toch…. Voor sommige kindjes was het Jaa!! het potje.. Daar waar andere toch nog even dachten ‘oh het potje…’

Je kon wel merken dat kindjes daarna het potje linkte aan het boekje. Want ja op het potje moet je dus plassen en je poepie doen..  Want dan heb je net zoals het muisje een schone luier!

Persoonlijk vind ik het boekje heel erg goed om kindjes voor te bereiden op het potje. Want zeg nu zelfs als je altijd veilig in je luier alles hebt mogen doen is dat potje natuurlijk helemaal geen leuk ding. Dus lees het boekje vooral een paar keer voor, voor je het potje introduceert. En daarna kan je het boekje natuurlijk gezellig voorlezen terwijl je kindje op het potje zit om te proberen een plasje te doen.

SterSterSterSterSter

Hebben jullie je kindjes op het potje geholpen met boekjes? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *