Recensie: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Lieve lezers,

Tijdens mijn vlucht naar amerika heb ik heel wat films kunnen kijken die ik helaas nog niet in de bioscoop gezien had. Zo ook Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Vandaag wil ik jullie graag vertellen wat ik van deze film vond. Zeker nu deze film ook eindelijk op dvd verkrijgbaar is.

Titel: Miss Peregrines home for peculiar children
Releasedatum:
29 september 2016 
Regisseur: Tim Burton
Duur: 127 minuten
Cast: Eva Green, Asa Butterfield, Ella Purnell
Verhaal: Ransom Riggs

De geliefde grootvader van de 16-jarige Jacob “Jake” Portman wordt vermoord maar hij laat voor Jake aanwijzingen achter over een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij de aanwijzingen ontdekt Jake een magische plek op een mysterieus eiland: mevrouw Peregrines weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als hij kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven en hun krachtige vijanden, wordt het mysterie alsmaar groter en gevaarlijker. Jake ontdekt dat zijn eigen ‘bijzondere’ gave het enige is dat zijn nieuwe vrienden kan redden.

Helaas heb ik deze film niet in 3D kunnen zien omdat vliegtuig tv’s helaas geen 3D schermen hebben. Over de 3D effecten heb ik dus (helaas) geen mening.

Natuurlijk heb ik het boek gelezen, maar dat is al weer een hele poos geleden en nog ver voordat bekend werd dat er een film van dit boek zou komen.
Ik moet dus eerlijk bekennen dat ik het boek wel kon los laten omdat ik het allemaal niet even helder meer wist. Natuurlijk stond het verhaal me nog heel goed bij maar kon ik me niet elk detail meer herinneren.

Wat me als eerste opviel was dat het boek in mijn hoofd vooral heel donker, grauw en grijs was qua sfeer. Dit paste ook bij de foto’s in het boek. De film was echter tegenovergesteld. Dit had ik al bij de trailer en de film poster gezien maar toch moest ik mezelf even corrigeren. In het boek leek alles door deze donkerte een stuk enger maar in de film was dit dus juist het tegendeel.

Door dit had de film voor mij ook veel meer een fantasie gehalte dan dat het ‘eng’ was. Ik moet toegeven dat ik daar wel een beetje bang voor was dat de film enorm eng zou worden. Maar ik kan je eerlijk zeggen dat ik hem geen moment eng vond. Mooi daar integen was de film zeker wel. Er lag een vleugje magie met een flinke dosis fantasy over de film heen.
Ook leek aan elk detail gedacht te zijn in de film De afwerking is mooi het acteer werk klopt en de effecten zijn waanzinnig.

Ondanks dat het verhaal het anders was dan in het boek vond ik hem toch de kern van het boek vangen. De film  heeft het verhaal eer aan gedaan en ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe de vervolgen gaan zijn.

 

Heb jij deze film al gezien? 

Liefs, Marjolein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *