Recensie: Noortje en de paaseitjes

Lieve lezers,

Pasen staat al weer bijna voor de deur en daarom is het tijd om de Paas boekjes uit de kast te gaan halen en samen met de allerkleinste heerlijk te gaan lezen over deze feestdag.

Namens uitgeverij Clavis mocht ik met de kindjes in de kinderopvang dit super leuke nieuwe boekje recenseren. En vandaag  delen wij onze mening graag met je.

img_5626

Titel: Noortje en de Paaseitjes
Auteur: Annemarie van der Heijden
Verschenen:  Februari 2017 
Pagina’s: 16
Uitgever: Calvis
Leeftijd: Peuter

Het is Pasen! Noortje beschildert paaseieren in vrolijke kleuren. In het kippenhok in de tuin liggen nog meer eitjes, maar dat zijn geen paaseitjes. Uit die eieren komen kuikentjes. En wat ligt er daar onder de struiken? Het zijn paaseitjes van chocolade!

Zoals jullie vast al wel weten ben ik dol op Noortje en op Thema boekjes. Dit boekje is dan ook direct een geweldige combinatie. En vooral nu Pasen voor de deur staat is het heerlijk om hier uit voor te lezen.

Zoals gewoonlijk ging ik dan ook weer samen met de kinderen in de kinderopvang dit boekje recenseren.

Allereerst is dit boekje in de stijl van alle andere Nootje boeken. Lekker stevig met een hardcover en stevige dikke pagina’s. Dit in combinatie met prachtige kleuren en heldere duidelijke tekeningen is direct al een succes.

img_5333

Dan het verhaaltje zelf. Het is bijna Pasen en Noortje vind allemaal eitjes in de tuin! Wat een feest is dat. Samen met de kinderen zochten wij alle eitjes voor Noortje en was het soms wel een beetje lastig om alle eitjes te vinden.

Het verhaal zelf is heerlijk simpel maar toch niet te kort. Het is precies lang genoeg en het daagt de kinderen uit om zelf te kijken zoeken en ontdekken.

img_5332

Natuurlijk is Pasen ook in de Lente en gaan we met Noortje in de tuin kijken naar alle jonge diertjes. Dit is niet alleen super schattig maar ook nog eens heel leerzaam. Want hoe heten al die babydiertjes ook al weer?

Omdat de tekeningen zo vrolijk en lief zijn is het voor de kinderen een enorm feest en letten ze ook echt op elk detail. Zie zien ze narcissen staan en baby konijntjes!

img_5331

Kort gezegd wat dit boekje weer een direct succes. Het is leerzaam fleurig en enorm leuk om samen te lezen.  Ook omdat het boekje zich niet 100% op Pasen richt kun je het eigenlijk heel de lente voor blijven lezen.

Het boekje is inmiddels al heel vaak voorgelezen en zelf gelezen. En daarom kan ik ook niet anders dan dit boekje 5 sterren geven want het is nu al een van de favorieten van de kinderen.

SterSterSterSterSter

Lees jij boekjes rondom het thema Pasen voor? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *