Recensie: Noortje in de tuin – Annemarie van der Heijden

Lieve lezers,

Het mooie weer is al weer bijna voorbij hierdoor kunnen de kinderen iets minder vaak buiten spelen dan normaal. Maar dat betekend niet dat we niet samen met Noortje avonturen kunnen beleven in de tuin.

Titel: Noortje in de tuin
Auteur: Annemarie van der Heijden
Verschenen: augustus 2015
Uitgever: Uitgeverij Clavis
Categorie: Peuter


Koop bij bol.com

De zon schijnt heerlijk en Noortje speelt fijn in de tuin. Ze ziet lieveheersbeestjes, vlindertjes en vogels. Noortje rijdt op haar fiets en plukt mooie bloemetjes in de tuin. Haar konijntje Snuffie krijgt een sappige wortel en Noortje raapt lekkere appels… Er is zo veel te beleven in de tuin!

Het eerste dat opvalt aan dit boekje is het prachtige gebruik van mooie tekeningen en vrolijke kleurtjes. De kinderen kozen dit boek je dan ook als eerste uit om te gaan lezen.
Het boekje bevat niet veel tekst maar zet toch een leuke verhaallijn neer voor de kinderen.

noortje lieveh.

Noortje neemt jou en de kinderen mee op pad langs alle avontuurtjes die in de ruin te beleven zijn. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar kleine kriebeldiertjes.
He boekje heeft een mooie harde kaft en dikke pagina’s waardoor het boekje vooral erg kinder-proof is. De kinderen kunnen namelijk na het voorlezen hier makkelijk in bladeren zonder het boekje kapot te maken / te beschadigen.

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindjes van 2,5 – 2 en 1 jaar. Voor de twee oudste kindjes was het boekje ideaal en ook gelijk zeer leerzaam. Vaak kende ze namelijk wel het dierengeluidje maar niet de naam van het diertje. Dit was dus de uitgelezen kans om samen ook nog eens dierennamen te oefenen. De tekeningen zijn mooi en kleurrijk waardoor ze echt spreken tot de kinderen. Ook zijn alle afbeeldingen goed herkenbaar voor de kinderen waardoor er overal op gereageerd werd.

Noortje hondje
Voor de kinderen was dit weer een boekje vol plezier want kijk daar een Woef en een Poes. Samen probeerde ze alles te benoemen wat ze maar konden bedenken. En natuurlijk de bijpassende geluidjes er bij te maken.

Toevallig waren we de week dat ik het boekje las bezig met het thema tuin. Daardoor hadden we net vlindertjes geknutseld toen het boekje op de mat viel. Elk vlindertje werd dan ook aangewezen en geprobeerd het aantal vlindertjes te tellen.

Noortje vlinders

Het boekje was voor de kinderen weer een groot feest en moest dan ook de gehele dag telkens opnieuw gelezen worden. (Aan het einde van de dag was ik hees van al het voorlezen)

Kortom is Noortje in de tuin een groot succes en een boekje waar de kinderen inmiddels helemaal dol op zijn.

SterSterSterSterSter half

 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *