Recensie: Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje

Lieve lezers,

Hoera! Het Sinterklaasjournaal is weer op tv en de Sint is onderweg naar ons land. Dit betekent dat ons jaarlijkse feest weer kan gaan beginnen. Maar dat betekent ook dat we weer Sint boekjes mogen gaan voorlezen.
Vandaag heb ik een super leuk boekje voor de allerkleinste.

Titel: Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje
Auteur: Thäis Vanderheyden
Verschenen:  september 2014
Pagina’s: 20
Uitgever: Clavis
Leeftijd: vanaf 2 jaar

Schermafbeelding 2015-11-10 om 14.16.25

 Koop bij bol.com

Kukeleku-u! De haan kraait. Wakker worden, Spiekpietje! Sinterklaas is bijna jarig. Het wordt weer een drukke dag vandaag. Hé, maar waar zijn de kleertjes van Spiekpietje gebleven? Help jij zijn kleertjes mee zoeken in het kasteel van Sinterklaas? Een kleurrijk en vrolijk Spiekpietjes-zoekboek, voor jonge speurneusjes vanaf 2 jaar.

Dit boekje is mooi en kleurrijk en springt gelijk in het oog van de kinderen. Ook is het boekje van stevig karton en daardoor heel erg kindvriendelijk. Ook is hij natte handjes proef door het laagje wat er overheen zit. De tekeningen spreken heel erg tot de kinderen en zijn duidelijk voor kinderen.

paard

Deze keer heb ik het boekje met een kindje van 2 en 2,5 gelezen. Precies de doelgroep voor dit boekje.
Samen met de kinderen gingen we op zoek naar de kleertjes van pietje. Mijn eerste reactie was: ‘oei dit is wel moeilijk’ maar de kinderen bewezen het tegendeel. In mum van tijd hadden ze alle kleertjes van pietje gevonden. Zelfs de moeilijk verstopte hadden ze zeer snel gevonden. Natuurlijk werden ook nog even de andere dingen benoemd als wortel paard en tuttie.

De kinderen hadden heel veel plezier bij dit boekje en het was onderling een uitdaging wie wat het snelste gevonden had!
Nog een extra handig element aan dit boekje is dat Spiekpietje laat zien waar alle fopspenen blijven die kinderen aan sinterklaas geven. Hierdoor kan je je kind stimuleren om zijn/haar speen aan Sinterklaas te geven.

speentjes

Na het uitlezen van dit boekje moest ik het boekje gelijk weer opnieuw lezen. Want nu wist elk kindje waar wat te vinden was en was de wedstrijd nog groter. Maar gelukkig vroeg ik nu om de kleren en nog een ander element op de pagina. Zo kan je het spel voor de kinderen elke keer weer groter maken.

Opstaan en kleertjes aan Spiekpietje is een heerlijk boekje voor Sinterklaas die naar het land komt. Zoeken staat in dit boekje centraal en daardoor is het erg leerzaam. 

SterSterSterSterSter

Welke boekjes lezen jullie voor voor Sinterklaas?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *