Onmisbare tools voor (Boek)Bloggers

Lieve lezers,

Het je laatst de post gelezen over Wat je moet weten als je wil gaan (Boek)Bloggen? Als vervolg op deze blog wil ik de bloggers onder ons graag wat tips geven over de Tools die ik gebruik om te bloggen. (Afgezien van natuurlijk alle boeken)

1. Noteboekjes

Blog note

 


Mijn grote verslaving, noteboekjes. Ik heb misschien wel 50 rondslingeren, persoonlijk vind ik dit makkelijker dan het in mijn telefoon opschrijven. Op papier heb ik er toch meer gevoel bij en kan ik er lekker doorheen bladeren.
Als je een Noteboekje bij de hand hebt kan je altijd snel je ideeën op schrijven en ze later makkelijk weer eens terug zoeken. Ik geef de voorkeur aan kleine boekjes zoals deze want die neem je makkelijk mee in je toch al overvolle tas.

2.Hou overzicht

blog to do
Een heel belangrijk ding voor mij is overzicht. Ik hou dit heel graag. Dit blokje (van de action) is daarvoor ideaal. Hij is ingedeeld met To Do – Notes en Shop. Hierin kan ik altijd punten opschrijven die ik binnenkort gedaan wil hebben voor de blog maar die geen vaste datum hebben.

3.Goede Laptop

blog laptop
Ik zelf schrijf met een MacBook Air 11inch, ik ben verslaafd aan deze laptop omdat hij zo gebruiksvriendelijk is en je er zo makkelijk zo veel meer mee kan dan met een Windows laptop. Natuurlijk is een Mac geen vereiste voor het bloggen, maar een goede snel werkende laptop wel. (vooral om frustratie te voorkomen)

4. Agenda/Planning

blog agenda
Enorm belangrijk is je planning! Zorg dat in je agenda je afspraken staan die je hebt gemaakt voor je blog. Bijvoorbeeld blogtours events win-acties enz. Ik zelf vind het vaak bij een blogtour wel handig om het aantal pagina’s per dag uit te rekenen en deze op te schrijven in mijn agenda. Tot welke pagina ik die dag minimaal moet lezen. Dit zorgt er voor dat ik altijd de boeken op tijd uit heb en de recensie een dag van te voren geschreven is.

5.Plakkers

blog plakkersEen niet zo geheime verslaving ook van mij. Plakkers, ik vind ze ideaal om in mijn noteblokjes te plakken. Ik ben nu bijvoorbeeld een manuscript aan het lezen. Dan heb ik een plakkertje in mijn kleine noteboekje zitten waar ik over dit manuscript aan het schrijven ben. Maar ook voor in mijn agenda als ik iets moet doen die dag maar de ruimte in de agenda te klein is. Of om op te plakken bij mijn bureau zodat ik het niet vergeet.

6. Daylie Notes

Blog daily notesDeze liggen altijd op mijn bureau, hier schrijf ik altijd snel snel alles in wat ik over de mail krijg en moet onthouden. Of wat er via de telefoon besproken wordt. Zo kan ik altijd dingen terug zoeken in deze boekjes die niet op een planning staan of ergens anders.

7.Stroom!

blog oplader

Dit is mijn eeuwige redder in nood! Zorg dat je altijd stroom bij je hebt, voor je camera voor je telefoon. Je kan echt niet op een event zonder stroom zitten en niet kunnen Instagrammen en tweeten.

8.Camera

blog on the go camera
Dit is mijn on the go camera. Dit is een lens die je op je smartphone klikt en die waanzinnig goede foto’s maakt. Deze lens maar een wifispot aan waarmee hij zichzelf met je telefoon verbind. Hierdoor kan je zonder al te veel gesleep prachtige foto’s maken. Als ik een event heb waarbij ik niet al te veel foto’s hoef te maken gaat deze mee.
Ook is deze camera ideaal als je nog geen dure camera wil kopen maar toch mooie blogfoto’s wil maken.

9.Seizoen accessoires 

blog blaadjes
Ga mee met het seizoen. Vrolijk je foto’s op door er seizoen gebonden dingen bij te leggen. In de zomer een zonnebril in de herfst een blaadje enz. Deze artikelen kan je ook per seizoen vinden in winkels als Action en Xenos. Dit geeft je foto’s net iets extra’s.

10.Mobiele telefoon

telefoon
Zorg dat je een goede Smartphone hebt. Een met een redelijke camera zodat je snel foto’s kunt maken voor instagram en twitter. Want elke keer alles van je camera afhalen is niet altijd even snel gedaan en niet altijd even leuk. Komt er een nieuw boek binnen. Klik filter er overheen op instagram en klaar!

11. Camera

camera

Mijn nieuwe geweldige aanwinst. Een Cannon EOS 1200D, de perfecte camera om foto’s mee te maken op events. Hij is zeer gebruiksvriendelijk maakt prachtige foto’s en is ook nog eens lekker snel. Ook krijg je bij deze camera nog een handige app die je leert hoe je met deze camera om moet gaan.

 

Welke van deze tools vinden jullie het handigste? 

Liefs, Marjolein

 

8 thoughts on “Onmisbare tools voor (Boek)Bloggers

  1. Ik vind een laptop toch wel het belangrijkste, ook omdat ik daar mijn planning/ideeën op bijhoud. Vind ik fijner, omdat ik dan gewoon veel makkelijker dingen in kan voegen dan in notitieboekjes.

  2. Een goede camera en een goede laptop vind ik zelf wel het voornaamste ^^ Verder is een agenda of andere planner ook erg handig om te hebben voor een goed overzicht! Ik zou echt niet meer zonder deze dingen kunnen, haha

  3. Ik gebruik naast mijn laptop om de recensie te schrijven alleen mijn notes op mijn mobiel, ik haat losse papiertjes die kwijt kunnen raken. Op de note maak ik aantekeningen. Voor de rest ben ik niet een blogger zoals jij, ik schrijf alleen recensies en ik neem gewoon de cover van het boek om als foto te gebruiken

  4. Wow, die lens voor je camera ziet er gaaf uit! En de action heeft altijd zulke leuke spulletjes he. 🙂 Ik vind die seizoensattributen voor foto’s een hele goede, daar ga ik zeker mee aan de slag!

  5. Leuk artikel, ik merk de laatste tijd steeds vaker dat plannen echt belangrijk is. Ik ben daar dus echt slecht in. Maar mijn laptop is echt onmisbaar ik hou van mijn camera.

  6. Ik gebruik hiervan alleen camera, die ik echt onmisbaar vind. En een planning, die in wordpress zit.
    Verder gebruik ik wel een laptop en stroom, maar niet speciaal een goede laptop ofzo. De rest gebruik ik helemaal niet, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *