Recensie: Younger – Pamela Redmond Satran

Lieve lezers,

Kennen jullie de TV-Serie Younger al? Ik ben hier een hele hele grote fan van! Nu zat ik een beetje rond te speuren op bol en zag ik dat deze tv-serie gewoon gebaseerd is op een boek!! Dit boek moest ik natuurlijk in handen krijgen en natuurlijk voor jullie recenseren.

Titel: Younger
Auteur: Pamela Redmond Satran
Verschenen:  Februari 2015
Pagina’s: 280
Uitgever: Karakter UitgeverSchermafbeelding 2015-06-27 om 21.24.20Koop bij bol.com

Dé nieuwe serie van de makers van Seks and the City. Met in de hoofdrollen Hillary Duff en Sutton Fraser.
Alice heeft maar één wens: de klok 15 jaar terugzetten zodat ze andere keuzes kan maken in haar leven. Maar dat heeft gevolgen die ze niet kan overzien…

Alice was een gelukkige huisvrouw met een prachtig huis en een prachtige dochter. Tot haar man haar ineens verliet en haar dochter naar Afrika vertrok. Alice probeert nu hopeloos haar oude baan in de uitgeverswereld terug te krijgen. Maar overal krijgt ze te horen dat ze te oud is. Dan op oudejaarsavond samen met haar beste vriendin Maggie ondergaat Alice een metamorfose waardoor ze er een stuk honger uit ziet. Iedereen schat haar in de twintig… Is dit de oplossing om een baan te krijgen?

Door de tv-serie was ik helemaal weg van dit verhaal. (En natuurlijk ook van Hilary Duff) Ik was dan ook heel erg benieuwd. Want als de serie zo goed is hoe moest het boek dan wel niet zijn?
Het eerste wat me opviel toen het boek binnen kwam was hoe mooi en vrouwelijk de kaft is. Het heeft iets mysterieus en toch ook heel erg vrouwelijk. Het lettertype is heel fijn en de papierkwaliteit prima.

Vanaf de eerste bladzijden was ik al verkocht. De schrijfstijl is heerlijk, Pamela weet haar personages prachtig neer te zetten. Met hun sterkte punten en hun zwakheden. Met elk personage ga je meeleven en heb je bewondering en waardering voor. De personages in dit boek lopen dan ook zeer sterk uiteen maar vormen samen een prachtig geheel. Pamela neemt je mee in een wereld die voor mij deels bekend was en deels nieuw. De harde uitgeverswereld in America maar ook hoe vrouwen tegenwoordig op leeftijd gediscrimineerd worden. Zowel als te jong als te oud, de juiste leeftijd lijkt niet te bestaan.
Het boek gaat niet alleen over een vrouw die graag wat jonger wil zijn maar een vrouw die worstelt met haar verleden en haar toekomst.
Ook komen herkenbare hilarische en pijnlijke momenten voorbij. Maar ook de nodige romance en een hele hechte bijzondere vriendschap
Voor dit boek maakt het niet echt uit welke leeftijd je hebt. (Oké, niet te jong want er komt wat seks in voor) maar het is geschikt voor de jong-volwassenen tot de volwassen vrouw. Voor de jong-volwassenen zit het vol met herkenbare punten maar ook zeker voor de volwassen (moeder).

Het boek heeft een hilarische toon maar ook hieronder zit de pijnlijke en ‘ongezouten waarheid’. De waarheid die we allemaal weten maar waar we niet voor uit willen komen.

Ik heb genoten van dit boek en het is een van de betere boeken die ik in dit genre gelezen heb. Daarom een zeer dik verdiende:

SterSterSterSterSter

Kennen jullie de tv-serie en willen jullie het boek lezen?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Karakter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *