Serie: Younger

Lieve lezers,

Hebben jullie de recensie van het boek Younger al gelezen die een paar dagen geleden online kwam? Nee? Lees hem dan hier.
Zoals in de recensie al te lezen valt is er van dit boek een TV-serie gemaakt met onder andere Hilary Duff (Ja, Lizzie Mcguire) in een van de grote rollen.

teeeeeeexto©Younger (2015)

Maar wat is er nu zo leuk aan deze serie?
Allereerst het is gebaseerd op een boek! Vervolgens zit er onze tiener heldin Hilary Duff in. Maar nog belangrijker het verhaal speelt zich af binnen een uitgeverij!

Waar gaat het precies over?
Liza Miller (In het boek Alice) is een 40 jarige vrouw. Ze is zojuist gescheiden, haar man heeft haar verlaten voor een jongere vrouw. Terwijl haar dochter in het buitenland zit probeert Liza hopeloos een baak te krijgen. Dat is echter heel moeilijk voor een vrouw van haar leeftijd. Dan komt ze op een stapavond met haar vriendin een jongere man tegen die haar een stuk jonger inschat. ‘s Avonds krijgt ze van haar vriendin een make-over en gaat Liza op pad om haar oude baan bij de uitgever terug te krijgen. Maar dan niet als een 40 jaar oude dame. Dan wordt ze plots aangenomen als haar nieuwe jongere ik en heeft ze er in 1 klap een nieuwe vriendin op kantoor bij. Maar hoe gaat ze deze leugen tegen iedereen volhouden?
Tijdens haar werk komt Liza er al heel snel achter dat ze echt niet meer weet wat de jeugd van tegenwoordig allemaal doet. Dit staat garant voor een hoop hilarische momenten. Ook is haar baas ongeveer even oud als zijzelf, Liza herkent hierin veel van zichzelf maar ze moet opletten dat ze haar echte leeftijd niet prijs geeft. En dan is er ook nog eens die leuke jongeman…

De acteurs:

  • Sutton Foster
  • Debi Mazar
  • Miriam Shor
  • Nico Tortorella
  • Hilary Duff

551ab43f0acde13473db4bb5_sutton-foster-younger-hillary-duff©Younger (2015)

Wat vind ik er van?
Ik heb het eerste seizoen gekeken. Het tweede seizoen start in Amerika in januari 2016. Ik ben vanaf de pilot verliefd geworden op deze serie. Hij is zo vermakelijk en toch ook spannend. Ik keek zonder moeite zo 5 afleveringen achter elkaar. Want het voordeel is dat een aflevering (zonder reclame) maar 20 minuten duurt. Je kan er dus gemakkelijk even eentje (of 5) tussendoor kijken. Het acteerwerk is gewoonweg briljant, alle acteurs weten het beste in zichzelf naar boven te halen in deze serie. Hierdoor wordt er een ijzersterk verhaal neer gezet dat direct je hart steelt. Ik vind de serie zowel hilarisch als ook een hele serieuze toon hebben. Het is namelijk net zoals het boek niet alleen maar luchtigheid. Er worden serieuze onderwerpen aangesneden die op dit moment in de wereld sterk aan de orde zijn (zoals leeftijdsdiscriminatie bij vrouwen). Dit allemaal afgewisseld me herkenbare en pijnlijke momenten in het leven van de vrouw. 

Kortom deze serie moet je gewoon gaan zien! 

https://www.youtube.com/watch?v=SucwNpgCD4M

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *