The Iron Sisters – Tracy Banghart

Lieve lezers,

Een tijdje geleden kreeg ik het boek The Iron Sisters toegestuurd van uitgeverij Young and Awesome. Dit boek stond al een tijdje op mijn lijst en ik was dus ook erg blij dat hij in het Nederlands uitgegeven is.
Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: The Iron Sisters
Auteur:
Tracy Banghart
Verschenen:  November 2019
Pagina’s: 304
Uitgever: 
Leopold / Young and Awesome

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina’s rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

We beginnen bij het begin. Het boek heeft een waanzinnig mooie cover. Alleen hiervoor wil je het boek al lezen toch? Het lettertype is zoals bij alle boeken van Young and Awesome heel fijn en bonus punt, het ebook zit er gratis bij. Dit is voor mij altijd een enorme plus want zo kan ik onderweg dus lekker door lezen. En toen ik voor mijn werk in de UK zat hoefde ik niet het boek mee te nemen en kon ik in het vliegtuig lekker verder lezen.

Het verhaal speelt zich af in een wereld zoals de onze maar dan totaal anders. Nomi en Serina groeien op in een wereld waarbij mannen alles bepalen, vrouwen hebben geen stem en moeten vooral gehoorzamen. De erfgenaam kiest elk jaar nieuwe Graces uit die zijn vrouw worden. Voor Serina is dat waar ze haar hele leven naartoe geleefd heeft en waarvoor ze al die jaren zo geoefend heeft. Haar jongere zusje heeft een ijzersterke wil en is altijd al rebels geweest zij zou Serina’s handmade moeten worden. Maar dan verandert ineens alles.

Het boek kwam voor mij iets traag op gang, maar ineens sloeg dat allemaal om en kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik moest weten hoe het verder ging en wat er ging gebeuren. Het boek is een Young Adult met een sterke laag feminisme er in verweven. Het ligt er niet dik bovenop wat ik erg fijn vind maar alles laat zien dat vrouwen niet zomaar weggeschoven moeten worden. Dat het belangrijk is dat wij leren lezen en voor onszelf op komen.

Verder moet je ook niet denken dat dit boek het zoveelste zoetsappige verhaal is. Het zit eerder vol gruwelijkheden dan romantiek. Ook laat het zien dat vaak niets is zoals het lijkt en dat je altijd in jezelf moet blijven geloven. Want niets is onmogelijk.

Het boek heeft me doen gruwelen, boos gemaakt maar ook een klein beetje verliefd gemaakt. Vol met spanning en plottwists. Dit alles in een sneltreinvaart waardoor je moet blijven lezen.

The Iron Sisters is een ijzerstek verhaal over moed, kracht en hoop. Want dit boek laat je zien dat hoop nooit verloren mag gaan.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *