Zo goed als nieuw – Petra Vollinga

Lieve lezers,

Namens uitgeverij Boekerij mocht ik het nieuwe boek ‘Zo goed als nieuw’ van Petra Vollinga lezen. De flaptekst van dit boek trok direct mijn aandacht en toen wist ik het al dit boek moest ik lezen.
Vandaag deel ik dan ook graag mijn mening over dit boek met jullie.

Titel: Boekerij
Auteur:
Petra Vollinga
Verschenen: 3 maart 2020
Pagina’s: 304
Uitgever: 
Boekerij

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.
Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

We beginnen bij het begin. Dit boek heeft een prachtige cover en hierdoor krijg je gelijk het juiste gevoel bij het boek. Er zit een klein foutje in maar dat nemen we voor lief, wat dat foutje is daarvoor moet je het boek maar lezen.
Het lettertype is heerlijk en daardoor leest het boek lekker snel weg. Een echte pro voor mij.

Het boek is verdeeld in het oogpunt van 4 verschillende personages. En daarin meerdere hoofdstukken, persoonlijk hou ik daar van omdat ik dan blijf en blijf lezen. Want niets is makkelijker dan ‘nog een hoofdstuk’. Ook door het wisselen van personages blijf je lezen want elke keer wil je niet wisselen maar daarna wil je weer niet terug wisselen. Dit te bereiken in een boek vind ik een enorm knap van een auteur.

Het verhaal zelf is hartverwarmend, pijnlijk en vooral erg bijzonder.
Met elk personage heb ik enorm meegeleefd. Ik ging helemaal in hun verhaal zitten en leefde met hun mee. Hun leven, drama, en avonturen waren allemaal verhalen die je direct in je hart raakte. Het boek leest als een film en neemt je mee op avontuur in de levens van 4 totaal vreemde mensen die iets kochten of verkochten op Marktplaats.

Zo goed als nieuw is een heerlijk boek om in deze spannende en moeilijke tijden te lezen. Het is zeker niet oppervlakkig en heeft een goede diepgang. Maar het is ook zeker geen zware kost waardoor je in deze moeilijke tijd heerlijk je gedachten kan verplaatsen. Dat was voor mij dan ook de reden dat ik dit boek in 1 weekend heb uitgelezen.

Zo goed als nieuw is een boek vol liefde, verdriet en avontuur. En vooral Serendipity.

Ik wil iedereen nogmaals op het hart drukken: Blijf binnen en ga lekker lezen als je niet naar buiten hoeft doe het dan ook niet. En natuurlijk Stay Safe.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *