Vlucht 703 – Chinouk Thijssen

Lieve lezers,

De zomer is aangebroken en het vakantie seizoen bast los. Wat is er dan lekkerder dan met een boek de zon of de koelte opzoeken en heerlijk te ontspannen.

Uitgeverij Kluitman heeft weer een nieuw boek uitgebracht in hun novelles serie en deze keer weer een van top auteur Chinouk Thijssen.

Vlucht 703

Titel: Vlucht 703 
Auteur: Chinouk Thijssen
Verschenen:  juni 2023
Pagina’s: 122
Uitgever: Kluitman

Iris en Timon gaan met de klas naar een escape room in een vliegtuig: een Escape Flight. Doel van het spel: vind de bom en ontmantel hem binnen twee uur. De groep van Iris en Timon checkt in op Vlucht 703. Iedereen neemt plaats op zijn stoel en maakt zijn riemen vast, klaar om het spel te beginnen. Maar dan stijgt hun vliegtuig ineens op. En de bom die ze moeten ontmantelen, blijkt echt te zijn. Lukt het hun om samen te werken, de bom te vinden en te voorkomen dat ze neerstorten?

Het grote voordeel aan Kluitman Novelles zijn dat ze niet dik zijn, super spannend en ook nog eens een hele leuke prijs hebben. Het ideale boek dus voor in het vliegtuig (al moet je daar bij deze titel wel tegen kunnen) of voor in de auto onderweg naar vakantie.
De boeken zijn altijd een prachtige stevige hardcover zodat het lekker stevig is en je een echt boek in je handen hebt. De cover van dit boek is ook weer heerlijk mysterieus en doet je direct afvragen wat er op vlucht 703 gaat gebeuren. Als je Chinouk haar verhalen kent vraag je jezelf ook direct af waarom, wat is het motief.

In dit boek beginnen we direct spannend met een terugblik in het verleden. Hierdoor vraag je je direct af hoe dit stukje verweven zit in het verhaal en wie is deze persoon? Ik moet eerlijk bekennen dat het kwartje pas om 1/3 van het boek viel bij mij. Chinouk weet altijd alle draadjes zo goed open te houden dat je elke mogelijke optie gaat bedenken.
Vervolgens ben je in het hier en nu, in een super gave escape room die we misschien allemaal wel eens zouden willen doen. Alleen de groepsindeling is uiterst bijzonder want direct merk je dat deze groep een aardig verleden met elkaar heeft. Wanneer er dan ineens in een vogelvlucht allemaal vreemde dingen gebeuren ga je zelfs als lezer aan jezelf twijfelen. Want klopt het wat jij denkt, of zit het toch anders?

Door dit hele boek heen zitten ook een hoop dagelijkse dingen verweven. Zoals thuis situaties, vriendschappen, geheimen, schuldgevoelens etc. Want ken je elkaar echt?

Chinouk zet met dit boek weer een super spannend en kort, krachtig verhaal weg. Een die je zeker niet mag missen als je dol bent op spanning, vliegtuigen en/of escape rooms.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *