Welkom in Smartpark – Mirjam Mous

Lieve lezers,

In de XS serie van Best of YA is voor deze vakantie weer een nieuw ‘Leessnack’ boek verschenen. Dit zijn kleine boeken met een groots verhaal.
Namens hun mocht ik het nieuwste boek Smartpark recenseren en vandaag vertel ik jullie graag alles over dit boek.

Best of YA XS - Welkom in Smartpark

Titel: Welkom in Smartpark
Auteur: Mirjam Mous
Verschenen:  mei 2023
Pagina’s: 104
Uitgever: Best of YA

Een digitaal eiland zonder ouders, hoe ideaal is dat…

Gijs zou het liefst non-stop gamen, maar zijn moeder vindt dat hij mensen in real life moet ontmoeten. Luus is verslaafd aan haar telefoon, maakt doorlopend selfies en is vooral in zichzelf geïnteresseerd. Stoere Hailey haalt graag stunts uit, die ze op TikTok zet. En dan is er nog de slimme maar gemakzuchtige Delano die de schoolcomputer heeft gehackt. Ze gaan allemaal naar Smartpark; een vakantieverblijf annex pretpark met zulke slimme apparaten dat ouderlijk toezicht niet nodig is. In het begin lijkt alles ideaal. Tot de apparaten in moordlustige machines veranderen en de jongeren moeten vechten voor hun leven.

De XS boeken van Best of YA zijn XS maar meestal met een XXL spannend verhaal. Vaak mogen deze boeken van mij nog 100 blz. langer zijn want de verhalen zijn echt heel erg goed.
Ook dit boek is weer een prachtige hardcover waardoor het lekker stevig is en aanvoelt als een echt boek. De cover wekte direct mijn interesse want dit zoet er uit als een mega gaaf pretpark, maar is het dat ook?
Het lettertype is erg prettig en de hoofdstuk indeling ook. Per hoofdstuk wissel je van personage en er zijn niet zo veel personages dat je moeite hebt om ze uit elkaar te houden en je ze vooral beter leert kennen.

Dit boek heeft de perfecte balans van spanningen mysterie, je voelt namelijk samen met de personages direct aan dat er iets mis is. Dit ga je dan ook gelijk proberen te ontrafelen terwijl je van de ene spannende en bizarre situatie in de andere valt. Maar wat is dit smart park nu eigenlijk, wie zit er achter en vooral waarom?
Ik kan je alvast verklappen dat ik tot het einde totaal op het verkeerde spoor zat.

Het boekt haalt ook allemaal hedendaagse onderwerpen aan die we allemaal tegen komen. Zoals gamen, social media, school, familie etc. en dit komt allemaal samen op Smartpark, het pretpark vol robots zonder ouders…

Welkom in Smartpark is een boek dat je echt niet mag missen als je dol bent op games, pretparken, en vooral spanning & mysterie.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *