Stacking The Shelves – week 13 2016

Lieve lezers,

Er is weer een hele week voorbij waarin ik vooral veel omtrent boeken heb gedaan maar helaas niet zo veel heb kunnen lezen. Gelukkig ga ik vandaag weer een lange treinreis maken richting Amsterdam voor iets heel leuks en heb ik weer alle tijd om te lezen.
Maar natuurlijk kwamen er ook deze week weer een hoop boeken binnen.

Stacking week 13

Crown of Midnight
Eighteen-year-old Celaena Sardothien is bold, daring and beautiful – the perfect seductress and the greatest assassin her world has ever known. But though she won the King’s contest and became his champion, Celaena has been granted neither her liberty nor the freedom to follow her heart. The slavery of the suffocating salt mines of Endovier that scarred her past is nothing compared to a life bound to her darkest enemy, a king whose rule is so dark and evil it is near impossible to defy. Celaena faces a choice that is tearing her heart to pieces: kill in cold blood for a man she hates, or risk sentencing those she loves to death. Celaena must decide what she will fight for: survival, love or the future of a kingdom. Because an assassin cannot have it all.. And trying to may just destroy her.

Dit boek heb ik zelf gekocht. En oei wat had ik al lang geen boeken meer gekocht. Maar van mijn broer heb ik deel 1 gesigneerd gekregen en daarom besloot ik deel twee alvast maar in het engels te kopen.

 

Suni – Het grote crisisplan
Die middag kwam Wesley. Er zijn wel leukere manieren om de zomervakantie te beginnen. Mam noemde het ‘een samenloop van omstandigheden’. In mijn taal heet dat ‘vette pech’.
Zo was het gegaan:
a) Ex-tante Betty’s nieuwe vriend had haar verrast met een lastminutevakantie naar Parijs.
b) Wesley kon natuurlijk niet met zijn moeder mee (dat is even romantisch als je oma van 99 mee op huwelijksreis nemen), dus moest hij naar zijn vader, mams lievelingsbroertje en de leukste oom op aarde, oom Bart, die …
c) toevallig tijdelijk bij ons woont.
A + B + C = Alarm! Neef op komst, iedereen naar de reddingsboten!

Als haar vervelende neef Wesley komt logeren, denkt Nikita hem moeiteloos aan te kunnen. Maar dan gebeurt er iets onverwachts: na jaren van afwezigheid verschijnt haar oude fantasievriendin Suni opeens in haar kamer. Ze is onzichtbaar voor iedereen behalve Nikita, maar ze blijkt wel echt te zijn! Dat wordt heel snel duidelijk als Suni besluit om wraak te nemen op pestkop Wesley …

Dit boek zag ik in de brochure van Clavis en werd heel erg benieuwd naar dit boek. Ik hoop hem zo snel mogelijk te kunnen gaan lezen.

Het 2e boek van Tess
Ik zwem. De zee omringt me als nooit tevoren. Ik voel alles. Het zout, dat prikt in de talloze wonden op mijn lichaam. De kou, die me eerst pijn doet en me vervolgens gevoelloos maakt. Ik blijf zwemmen. Mijn ademhaling is oppervlakkig. Ik voel het zout niet meer. Ik voel me lekker. Ik zwem door.
Het gaat Tess voor de wind. Haar eerste boek is gepubliceerd, ze heeft het gezellig met haar vriendinnen en haar vriendschap met Lucas is hechter dan ooit. Dan gebeurt er iets wat zo verschrikkelijk is dat ze het nauwelijks kan bevatten. Haar leven stort in en Tess kijkt regelrecht de afgrond in. Zal ze het redden?
Een cross-overroman waarin het personage Tess nog meer onder je huid
kruipt. Een heftig verhaal vol vriendschap, hartstocht, verdriet en humor.
En poëzie.

Mag ik hem al gaan lezen? Ben super benieuwd!!

Zout van de Zee
Zout van de zee van Ruta Sepetys, bekend van Schaduwliefde, is een spannend en avontuurlijk op feiten berustend verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Zout van de zee gaat over drie moedige jongeren aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, die met duizenden andere vluchtelingen op zoek zijn naar de vrijheid. Ze ontmoeten elkaar op weg naar een voormalig cruiseschip dat hen in veiligheid moet brengen. Hoewel ze door de oorlog lijnrecht tegenover elkaar staan, moeten ze samenwerken om te overleven. Het wordt een race tegen de klok. Redden ze het om op tijd bij het schip te komen?

Alleen al de look van dit boek dwingt je hem te gaan lezen.

Een verloren liefde 
Voor alle fans van Jojo Moyes De laatste liefdesbrief. Een heerlijke roman waarin twee verhaallijnen verweven worden: in WO2 wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij – maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan… In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn – en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

Ik ben mega van fan Jojo Meyes, en als je een boek vergelijkt met haar dan moet ik het lezen.

Stockholm Delete
Emelie: de pas benoemde advocaat op een glamoureus advocatenkantoor. Teddy: de ex-crimineel en fixer die probeert op het rechte pad te blijven, en die nu ingehuurd is als ‘speciale onderzoeker’ van de firma waar Emelie werkt.
In een huis op Värmdö gaat een alarm af. Een bewaker komt eropaf en treft er geen gewone inbraak aan, maar een lichaam – er is iemand vermoord in het huis.
Ondanks het feit dat haar werkgever het afkeurt, neemt Emelie – in het geniep – de zaak aan. Wie is het slachtoffer? En waarom leiden alle sporen naar Mats Emanuelsson, de man die Teddy ooit ontvoerde? 
Door Emelies onderzoek wordt Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Intussen maakt zijn opstandige neef Nikola dezelfde fouten die Teddy ooit maakte. En voor ze het weten raken ze alle drie verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten…

Persoonlijk ben ik niet echt fan van Jens Lepidus omdat toen ik hem ontmoette ik hem een tikkeltje arrogant vond en ik zijn laatste boek bijzonder slecht vond. Daarom had ik dit boek niet aangevraagd maar toch gekregen. Ik denk dat ik het boek daarom toch maar een kans ga geven.

 

Dat was hem weer voor deze week!

Welk boek wil jij heel graag lezen?

Liefs, Marjolein

One thought on “Stacking The Shelves – week 13 2016

  1. Ik wil graag nog het Boek van Tess lezen en als hij mij bevalt, het Tweede boek van Tess. Ik heb er eigenlijk alleen maar goede verhalen over gehoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *