Stacking The Shelves week 17- 2017

Lieve lezers,

Er is weer een nieuwe week aangebroken. Een nieuwe week om veel nieuwe boeken te lezen. Na de zonnige dag van gisteren heb je nu hopenlijk tijd om in een nieuw boek te beginnen.

Ik heb de afgelopen week weer veel nieuwe boeken binnen gekregen en ook gekocht. Kijk vandaag dus snel mee en laat je inspireren voor deze week.

img_6252

Het meisje uit Brooklyn
Ik herinner me het moment nog goed. We keken uit over zee, toen Anna me een vraag stelde.
‘Als ik iets vreselijks deed, zou je dan nog steeds van me houden?’
Wat zou jij gezegd hebben? Anna was de vrouw van mijn leven. Over drie weken gingen we trouwen. Natuurlijk hield ik van haar, wat ze ook op haar geweten zou hebben. Tenminste, dat dacht ik. Maar ze begon zenuwachtig in haar tas te rommelen en liet me een foto zien. ‘Dit komt door mij.’
Ik staarde naar haar geheim, verbijsterd, en wist dat onze levens voorgoed veranderd waren. Geschokt stond ik op en vertrok, zonder nog een woord te zeggen.
Toen ik terugkwam was Anna verdwenen. Sindsdien ben ik naar haar op zoek.

Alleen al door het lezen van de flaptekst moet ik gewoon dit boek lezen! Kippenvel all over the place.

 

Bijna echt gebeurd
Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.
Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding. Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?

Ik was zo blij toen dit boek op de mat viel. Ik wil dit boek zo graag lezen. Maar dit boek is wel echt enorm dik.

 

Nog een keer feest
Sophie erft van de tante van een ex-vriendje(!) een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney, een verrast iedereen door er te gaan wonen.
Er is een vreemd soort charme aan het eiland: er is in 1932 een baby gevonden, van wie de ouders spoorloos zijn verdwenen. Dit Baby Munro-mysterie houdt inmiddels hele generaties in de greep, en wordt levend gehouden met rondleidingen in het Munro-huis (‘een fluitende ketel op het vuur,m een nog warme cake op het aanrecht’) en jaarlijks een groot feest (op de dag van de verdwijning). Baby Munro zelf is inmiddels een oude dame en het mysterie is nooit opgelost.

Dit boek kon ik in de boekhandel echt niet laten liggen. Wat een koopje! En Liane Moriarty is gewoon enorm goed.

 

Het paradijs
Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland. Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland.
Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Ik heb persoonlijk echt helemaal niets met Suzanne Vermeer. Maar toen ik de flaptekst van dit boek las werd ik toch getriggerd. Ik heb de uitgever uitgelegd dat ik eigenlijk geen fan ben maar het toch nog eens een nieuwe kans wilde geven. Ik ben dus enorm benieuwd wat ik van dit boek ga vinden.

 

Tosti’s
De tosti anno 2017 is soms bijna een culinair hoogstandje, je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. De tosti van nu is er eentje met bijvoorbeeld zalm, macaroni, chocolade(!), ananas of avocado.
Je hoeft geen sterrenchef te zijn om een goede tosti te maken. Je hebt alleen een tosti-ijzer of grill en een goed recept nodig. Kies je voor lekker boerenbruin om je tosti een gezonde twist te geven, of verwen je jezelf met een tosti gemaakt van briochebrood: de mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie van tosti’s? Ze zijn in een mum van tijd klaar en iedereen kan het.

Ik ben dus echt waanzinnig dol op Tosti’s en zou ze het liefst elke dag eten. Dit boek is dus helemaal geweldig. Binnenkort de recensie met zeer smakelijke foto’s.

 

Medogenloos
Actiethriller ‘Meedogenloos’ is het eerste deel in de youngadultserie The cruelty van Scott Bergstrom. Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost. Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

Dit boek had ik eigenlijk niet aangevraagd vanwege drukte maar toch opgestuurd gekregen. Ik moet eerlijk bekennen de cover is prachtig en voelt geweldig aan. En ook heel bijzonder in plaats van zwart is het lettertype blauw!

Duimelijntje 
Zoals wij ‘Klein, maar fijn’ zeggen, zeggen ze in Korea: ‘Hoe kleiner de chilipeper, hoe heter.’ Duimelijntje is dan wel heel klein van stuk; in haar moed, doorzettingsvermogen en zorg voor anderen is ze groots. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten als ze wordt ontvoerd door de paddenmoeder. En dankzij haar hulp komt de zieke zwaluw weer goed op zijn pootjes terecht. Deze uitgave van het wereldberoemde verhaal van Hans Christian Andersen is een Koreaanse bewerking. De bijzondere illustraties in waterverf roepen een sfeer op als van een droomwereld, die goed bij het sprookje past. Voor kinderen vanaf 5 jaar

 

Een waanzinnig mooi boekje. Ik kan niet wachten om hem straks voor te lezen aan de kindjes.

 

Samen op Stap met Fien en Milo 
Fien en Milo gaan graag op stap. Ga je met ze mee naar zee? Ze verzamelen alles wat nodig is voor een dagje strand. En ga je ook met ze mee naar het park? Fien en Milo nemen brood voor de eendjes mee! Nog meer avontuur beleven Fien en Milo in de dierentuin. Zoek je mee naar de tijgers, de olifanten en de aapjes? In deze mooie verzamelbundel zijn drie verhalen van Fien en Milo bijeengebracht: Naar de dierentuin met Fien en Milo, Naar zee met Fien en Milo en Eendjes voeren met Fien en Milo. Drie toptitels in één groot en dik boek: voor de fans van Fien en Milo, vanaf 2,5 jaar.

 

Fien en Milo is altijd een geweldig succes. En dit boek is lekker groot met super leuke verhaaltjes. Ook deze gaat vandaag zeker nog gelezen worden.

 

Welk boek wil jij graag lezen?

 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Stacking The Shelves week 17- 2017

  1. Ik wist niet dat Guillaume Musso een nieuw boek heeft! Ik vond zijn andere boeken erg goed dus ik ben zeer benieuwd naar dit boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *