STACKING THE SHELVES: WEEK 2+3- 2016

Lieve lezers,

Oeps, Week twee van Stacking The Shelves is er tussendoor geglipt. Natuurlijk heb ik in week 2 wel een aantal boeken binnen gekregen zoals jullie misschien wel gezien hebben op Instagram maar ze zijn er gewoon tussendoor gepiept.
Maar om jullie ook te laten genieten van deze boeken vandaag een speciale Stacking The Shelves van week 2 en 3.

De kleine walvis 
Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Lees mijn recensie even hier.

Vervloekt
De 16-jarige Helen woont met haar vader op het eiland Nantucket, waar zelden iets gebeurt. Dus wanneer de mysterieuze familie Delos op het eiland komt wonen, heeft iedereen het erover. Alleen Helen wantrouwt van begin af aan de Delos-familie. Dan ontmoet ze Lucas. Hij maakt een storm aan emoties in haar los. Hij is belachelijk knap en ze kan hem wel met haar blote handen wurgen. Door een oude Griekse vloek voelen ze een diepe haat voor elkaar. Maar soms is de liefde sterker dan de haat en kunnen zelfs de goden niet voorkomen wat er gebeurt…

Dit boek heb ik eigenlijk gewonnen met een foto wedstrijd. Maar ook had ik het boek al in een geprinte versie op A4. Maar in boek vorm leest het natuurlijk veel prettiger.

Rebel
Op de vlucht en klaar voor de strijd… Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Het langverwachte vervolg van Pupil! Hoe gaat het verhaal verder. Ik ga het lezen in dit boek.

Blauwe Maan
‘The Wire’ en ‘Breaking Bad’ met magie… In ‘Blauwe maan’, het tweede deel in de Kate Prospero-serie van Jaye Wells en het vervolg op ‘Grijze magie’, lopen de spanningen in Babylon hoog op… De aanstaande blauwe maan, de tweede volle maan binnen een maand, zorgt voor onrust onder de inwoners van de stad Babylon, Ohio. Kate en haar collega’s doen er alles aan om de vrede te bewaren, maar dat wordt moeilijk als er een nieuwe magische drug is opduikt die de gebruikers aanzet tot verkrachting en geweld. En hoe dichter bij de volle maan, hoe krachtiger de drug wordt. Ze hebben maar een paar dagen om de zaak op te lossen, voor er in de hele stad slachtoffers zullen vallen…

Het voordeel van deze serie is is dat de delen elkaar snel opvolgen. Niet lang wachten op vertalen dus begin nu snel in deel 1 en 2 en voor je het weet is deel 3 er.

Duizend stukjes van jou
De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

Iedereen is helemaal wild van dit boek. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Ik kan dus niet wachten om in dit boek te mogen gaan beginnen!

Nodig
Noodzakelijk? Onontbeerlijk? Vereist? Essentieel? Geboden? Onmisbaar?
Wat heb je nodig?
Realiseer je wel… niets is voor niets…
Er is een groot verschil tussen iets graag willen en iets echt nodig hebben…
Er is een social medium, nieuw en hip, je kunt je erbij aansluiten. Je hoeft maar één vraag te beantwoorden: 
Wat heb je NODIG?
Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Dit boek sprak mij echt gelijk aan! Het heeft iets waar ik heel erg benieuwd naar ben. Ik ga hier dus heel snel in beginnen!

Mijn eerste atlas
In dit leerzame boek gaat er letterlijk een wereld open voor baby’s en peuters. Iedere pagina is gevuld met een levendige illustratie van een werelddeel met daarop de typische kenmerken van de landen. Er valt van alles te ontdekken; welke dieren er leven, hoe de natuur eruitziet en welke herkenbare culturele bezienswaardigheden er te vinden zijn. Het vergroot niet alleen de woordenschat, maar ook het begrip van de wereld voor de allerkleinsten onder ons.

Het boekje ziet er op het oog echt heel erg leuk uit. Vanmiddag ga ik dit boek met de kindjes lezen en einde van de week komt de recensie online + Win-Actie!!!

Dribbel Kleuren 
In dit boekje leren kleine kinderen de kleuren kennen aan de hand van simpele en duidelijke voorwerpen. Het boekje is eenvoudig vast te maken aan een buggy en je peuter beleeft onderweg een heleboel Dribbel-plezier.

Een heel leuk boekje voor aan de buggy. Ook deze ga ik vanmiddag met de kindjes uitproberen.
Ps. Ook van dit boekje komt er een Win-Actie!!

 

Welk(e) boek(en) van de lijst willen jullie graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *