Stacking The Shelves week 33 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week is weer aangebroken. En oh wat was ik deze week bang dat er bijna geen boeken in zouden komen. Maar het tegenovergestelde is waar. Er kwamen zo veel boeken binnen en ook kreeg ik boeken voor mijn verjaardag dat het zelfs moeilijk was om alles op een foto te krijgen.

Kijk snel mee naar al het moois dat ik deze week binnen heb gekregen.

img_7802

Aan het hof van Eden
Een tweeling met een geheim
Een koning zonder erfgenaam
Een strijd op leven en dood
De tweeling Carys en Andreus was nooit voorbestemd om het koninkrijk Eden te regeren. Hun vader was in de kracht van zijn leven en hun oudste broer was zijn gedroomde opvolger; jong, sterk en onoverwinnelijk. De toekomst van het koninkrijk leek veilig.
Maar de toekomst kan misleidend zijn. Als de koning en kroonprins van Eden worden gedood op de terugweg van hun veldtocht, en de moordenaars niet langer oeroude vijanden zijn, maar uit hun eigen midden lijken te komen, heeft Eden dringend behoefte aan een nieuwe monarch.
Doordat Carys en Andreus een tweeling zijn en niet duidelijk is wie van hen als eerste is geboren en dus het recht op de troon kan opeisen, is de opvolgingslijn niet langer duidelijk. Als de Raad van Ouderen zijn kans grijpt om de macht over Eden in handen te krijgen, zit er voor Carys en Andreus maar een ding op: ze moeten de strijd om de troon aangaan – tegen elkaar. De winnaar van de serie duels zal waardig over het koninkrijk Eden mogen regeren.
De ban tussen de broer en zus is altijd warm en hecht geweest. Niet in de laatste plaats vanwege het verschrikkelijke geheim waaronder Andreus gebukt gaat en dat voor de rest van het hof verhuld moet blijven. Jarenlang waren ze elkaars trouwste bondgenoot, maar nu staan ze ineens lijnrecht tegenover elkaar en weten ze niet wie ze in hun ooit zo veilige omgeving nog kunnen vertrouwen.
Met hun land en hun hart verdeeld, zullen Carys en Andreus ontdekken hoe ver de ander zal gaan om de kroon voor zicht te winnen. Hoe lang zal het duren voordat achterdocht de overhand krijgt en de dorst naar macht tot het ultieme verraad leidt?

Ik ben enorm fan van Joelle, dit boek is dan ook een langverwachte boek dat weer verschenen is. Ik kan niet wachten om hem te mogen gaan verslinden.

 

Formule 1
Sinds Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport furore maakt, is Nederland in de ban van de Formule 1.
Formule 1 laat zien dat glitter en glamour de harde werkelijkheid achter de Formule 1 verbergen. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker. Dat hebben de hoofdpersonen in dit verhaal aan den lijve ondervonden. Zij vertellen over hun ervaringen in de Formule 1 en waar ze tegenaan liepen.

Als Formule 1 fan ben ik natuurlijk super blij met dit boek. En lezen van dit boek is een ideale manier om de zomerstop door te komen.

 

MAX
Herziene uitgave met actuele raceverslagen van dit seizoen!
In 2015 stond de Nederlandse racewereld op zijn kop: Max Verstappen, zoon van Formule 1-rijder Jos Verstappen en kart-kampioene Sophie Kumpen, maakte zijn debuut in de Formule 1 als jongste coureur ooit. Op eerste pinksterdag, 15 mei 2016 schreef Max Verstappen zijn naam met grote letters in het geschiedenisboek van de Formule 1, toen hij als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona in de wacht sleepte.
Het boek, geschreven door journalist André Hoogeboom, is een verzameling interviews die de weg van Max naar het miljoenenbal dat de Formule 1 is, beschrijven. In deze herziene uitgave licht André Hoogeboom onder meer toe wat het geheim is van een goede bandenwissel, geeft hij uitleg over het stuur, en geeft hij gedetailleerde verslagen van de races die Max afgelopen seizoen heeft gereden, bijgewerkt tot de laatste race van 27 november 2016.

En nog een Formule 1 boek. Maar deze keer echt over MAX. Zo kom ik de zomerstop wel door.

 

Het verhaal van de dienstmaagd
Margaret Atwood (1939) is Canada’s belangrijkste hedendaagse auteur. Voor haar bijzondere en zeer gevarieerde oeuvre, dat inmiddels uit meer dan dertig boeken bestaat, ontvangt zij wereldwijd lof en erkenning. In 2000 werd De blinde huurmoordenaar bekroond met de prestigieuze Booker Prize. Deze bijzondere roman wordt nu, samen met twee andere klassieke meesterwerken van Atwood, opnieuw uitgegeven.
Het verhaal van de dienstmaagd is niet alleen een meesterlijke toekomstroman, maar ook een gewaagde kritiek op de maatschappelijke verhoudingen van de jaren tachtig. De Verenigde Staten zijn de Republiek Gilead geworden, waar de vrouw geheel ondergeschikt is aan de man. Zij is een gebruiksvoorwerp in een kille en starre samenleving die volgens strikte wetten verloopt. Margaret Atwood schetst een beklemmend beeld van het verleden als zeer nabije toekomst. Alias Grace is een historische roman over een onderwerp dat in het Canada van 1843 veel stof deed opwaaien: de moord op een adellijke heer en zijn huishoudster. De mooie Grace Marks is een van de bedienden die hiervoor werden veroordeeld. Maar was deze bijzondere en zachtaardige vrouw werkelijk tot moord in staat? Een indringende en intense roman, waarin Atwood op fascinerende wijze feit en fictie verweeft. In De blinde huurmoordenaar blikt de 82-jarige Iris terug op haar ongewone leven. Ze overdenkt de gebeurtenissen rondom de publicatie van De blinde
huurmoordenaar, de controversiële roman waarmee haar overleden zusje in één klap beroemd werd. Terwijl Iris haar eigen geschiedenis vertelt, afgewisseld met krantenartikelen en hoofdstukken van de roman-in-de-roman, gaan de twee verhalen steeds meer door elkaar lopen. De zorgvuldig opgebouwde spanning en de verrassende ontknoping maken van De blinde huurmoordenaar een subliem boek, de terechte winnaar van de Booker Prize 2000.

Dit boek heb ik van mijn broer voor mijn verjaardag gekregen. Ik ben super benieuwd en ga de serie na het lezen op HULU kijken.

 

Fien is boos
Fien is een heel lief en schattig meisje, dat graag knuffels geeft en dol is op tekenen. Maar soms, heel soms, is Fien heel boos…
Een leuk boekje over een belangrijke fase in het opgroeien van uw kind!

Dit boekje is nu al helemaal geweldig voor de allerkleinste. Donderdag ga ik hem gezellig voorlezen.

 

Lekker ontbijten
Begin je dag vol energie!
Een gezond en lekker ontbijt geeft je de nodige brandstof om de dag goed te starten. Maar voor wie gluten of lactose niet verdraagt, is het niet altijd eenvoudig om lekkere en originele recepten te vinden. Daar brengt dit boek verandering in! Alle recepten in dit boek zijn volledig gluten- en lactosevrij zonder dat dit ten koste gaat van smaak of gemak. Of je nu veel of weinig tijd hebt, een gezonde snelle hap wilt voor onderweg of nog lekker wilt gaan sporten voor je dag begint: er is voor ieder wat wils. Zo is het elke dag zorgeloos genieten van heerlijke smoothies, ontbijtbowls, muffins of zelfgemaakte bagels!

Ik ben er helemaal klaar voor om lekker te gaan ontbijten. En hoop dat er ook snelle recepten.

 

Het grote Sinterklaas voorlees- en doeboek
Met dit voorlees- en doeboek boek geniet je nóg meer van de vrolijke tijd rond Sinterklaas. Voor de intocht knutsel je je eigen pietenmuts, en als je je schoen zet, doe je daar natuurlijk een mooi versierd verlanglijstje in. Als het Pakjesavond is, versier je de kamer met feestelijke vlaggetjes en bak je een echte verjaarsdagstaart voor Sinterklaas. Speel om pepernoten met het sinterklaasspel, en als je er dan nog te veel hebt om op te eten, maak je er een lekker toetje mee! Verder vind je in dit boek puzzeltjes, liedjes en de leukste voorleesverhalen over Sinterklaas!

Een super leuk boek met prachtige verhaaltjes, liedjes en leuke knutselwerkjes. Ik kan niet wachten om rond Sinterklaas met de kindjes lekker bezig te gaan in dit boek.

 

Kiekeboeboek met vrolijke dieren
Kleine kinderen vinden het geweldig om plotseling van achter hun handjes tevoorschijn te komen en ‘kiekeboe’ te roepen. In dit vrolijke boek wordt dit spelletje gespeeld door Billie de Olifant, Leo de Leeuw, Kaatje de Koala en een heleboel andere vrolijke dieren.
Lees het rijmpje voor, laat uw kind raden over welk dier het gaat en kijk dan samen onder de flapjes.
Moet je horen!
Wie flappert daar met zijn oren?
Kiekeboe!
Het is Billie de olifant!

Een super leuk vrolijk kinderboek met flapjes. Ik kan niet wachten tot ik het kan gaan voorlezen.

 

Elke dag een beetje rust
Voor een leven zonder stress
Hebt u de indruk dat u te klein bent om iets te kunnen veranderen, probeer dan eens te slapen met een mug… en u zult zien wie van de twee de andere uit zijn slaap kan houden.
(Tenzin Gyatso)
Laat u inspireren door de mooie citaten in dit boek, die uitnodigen tot een moment van rust.

Iedereen kan wel een beetje rust in zijn leven gebruiken. En dit boek beloofd er zijn steentje aan bij te kunnen dragen. De recensie volgt snel.

Voor mijn prachtige dochter
Een leuk boekje speciaal voor moeders om aan hun dochters te geven. 
Ik heb dit boekje van mijn moeder gekregen voor mijn verjaardag.

 

 

 

Elke dag een vraag agenda 2018
De Elke dag een vraag agenda 2018 bevat 365 persoonlijke vragen over alle aspecten van je leven. Naast de gebruikelijke ruimte om je afspraken op te schrijven, heb je elke dag ruimte om een vraag te beantwoorden. Als je dit elk jaar doet, heb je na verloop van tijd een ontzettend leuk naslagwerk en kun je zien wat je allemaal dacht, deed, vond en voor plannen had en hoe je in de loop van de jaren bent veranderd (of niet!).

Ik heb nu al zo veel zin in deze agenda. En het leuke door elke dag een vraag is dat je ook elke dag ziet wat je morgen moet doen en zo (hopelijk) niets kan vergeten. De recensie volgt. Oh, en is hij niet waanzinnig mooi!

 

Victoria
Victoria van Daisy Goodwin is een verrukkelijke historische roman, gebaseerd op de eigen dagboeken van koningin Victoria. Ook de recente BBC tv-serie Victoria, haar jonge jaren is bedacht en geschreven door Daisy Goodwin.
In 1837, kort na haar 18e verjaardag, wordt de frêle Alexandrina Victoria koningin van Groot-Brittannië en Ierland. Zij ontpopt zich meteen als een zelfstandige, eigenzinnige jonge vrouw, die allesbehalve preuts of traditioneel is.
Deze roman bestrijkt haar daden, ideeën en gevoelens tot haar 21e en bevat veel romantiek en een heerlijk slot.

Ik kan echt niet wachten om dit boek te gaan lezen. Ik heb er zo veel zin in.

 

King Coke
Het is de zomer van 1988. Na hun eindexamen ligt de wereld van Mick en zijn vrienden aan hun voeten. Maar na een fatale lsd-trip, waarbij een vriendin verongelukt, lukt het Mick niet meer een normaal leven te leiden. Hij stort zich in de Brabantse wietteelt. Maar Mick belandt al gauw in de veel hardere Amsterdamse onderwereld en werkt zich in razend tempo omhoog tot de top van de narco’s in de Gouden Driehoek, Afghanistan en Colombia. Een duizelingwekkende trip begint, waar niet zomaar aan te ontsnappen is… Eén laatste grote deal moet Micks vrijheid betekenen. Kan hij het onmogelijke voor elkaar krijgen en een nieuw leven zonder drugs en geweld beginnen?

Een super spannende Thriller van Nederlandse bodem die nu ook hier op de site te winnen is.

 

Alles wat je lief is
Je kunt misschien niet alles voorspellen, maar sommige dingen wel. Dat ik verliefd ga worden op Olly, bijvoorbeeld. En dat het op een ramp zal
uitdraaien.
Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…
Alles wat je lief is gaat over het verlangen naar het onbereikbare, en over alles wat we op het spel zetten voor de liefde.

Nu de film uit gaat komen is dit boek weer helemaal terug van weg geweest. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet gelezen had maar helemaal ready ben om hem te verslinden voor de film.

 

 

Dit was hem dan voor deze week. Hij is echt enorm dik en ik ben er super blij mee. Maar ook een beetje bang dat ik heel snel heel veel moet gaan lezen.

 

Welk boek wil jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *