Stacking The Shelves week 31 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week van de vakantie is aangebroken en ook deze week heb ik mijn planken weer mogen aanvullen met een paar nieuwe pareltjes. Ik wacht dus op het zonnetje om lekker in mijn tuin te kunnen gaan lezen.

Maar omdat jullie natuurlijk ook een hoop inspiratie kunnen gebruiken laat ik jullie vandaag weer zien welke pareltjes ik heb mogen toevoegen.

img_7674

De lange dagen van Castellamare
De lange dagen van Castellamare van Catherine Banner is een prachtige familieroman die zich afspeelt in Italië. Een aanrader voor wie houdt van de romans van Isabel Allende en van Schitterende ruïnes.
Wanneer de arts Amedeo Esposito uit Florence op het kleine eiland Castellamare in 1914 zijn praktijk opent, wordt hij met argusogen bekeken. Maar hij trouwt en krijgt een zoon. Als hij door een schandaal zijn positie en aanzien verliest, heropent hij samen met zijn vrouw het enige café van het eiland. Dat wordt het middelpunt van de familie – en van het eiland, waar de eilandbewoners komen om te roddelen, limoncello te drinken onder de bougainville, ruzie te maken en het weer bij te leggen, gedurende meerdere generaties door alle oorlogen en crises heen, alle veranderingen ten spijt.
Het verhaal van de Esposito’s beslaat vier generaties, een verhaal vol liefde en strijd, oorlog en vooruitgang, waar op de achtergrond de geschiedenis doorgaat. Een prachtige, meeslepende roman die je deelgenoot maakt van de familiegeschiedenis. Niet weg te leggen!

Ik kan niet wachten om deze dikke pil lekker in het zonnetje met mijn voeten in het water te gaan verslinden.

 

Duet met jou
Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Ik ben heel erg benieuwd naar dit boek. Maar vind het ook een beetje eng. Toen ik het vorige boek van Dani Atkins aan het lezen was (dat over een auto-ongeluk ging) kreeg ik zelf een auto-ongeluk. Stiekem ben ik dan toch een klein beetje bijgelovig.  Gelukkig past dit boek een stuk minder bij mijn huidige leven.

 

Zakelijk Coachen
Deze praktische gids verkent effectieve strategieën die je helpen bij het coachen en begeleiden van je collega’s. Het geeft je inzicht in de basis van coachen en biedt je een indrukwekkend scala aan tools om het beste uit je team naar boven te halen – en uit jezelf! En dat heeft veel voordelen: de juiste coaching kan de werktevredenheid en teamspirit verhogen en de loyaliteit van werknemers vergroten. Met ‘Zakelijk coachen voor Dummies’ leer je vaststellen wie je moet coachen, hoe je dat doet en vooral: wanneer. 
Marie Taylor heeft een adviesbureau dat zich richt op succesvol coachen, transformationeel leiderschap en organisatieontwikkeling. Steve Crabb is een gelicenseerd NLP Master Trainer, Master Transformative Coach en ervaren ondernemer.

Een boek waar ik hoop veel van te leren om dat zo toe te passen in mijn carrière.

 

 

Dat was hem weer voor deze week.
Welk boek wil jij graag lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *