All is found – A Frozen Anthology

Lieve lezers,
Zoals jullie weten ben ik groot Disney en Frozen fan. Toen er voor de 10th anniversary dan ook een Frozen boek uit kwam moest ik deze hebben. Snel had ik hem in de pre-order gezet maar helaas ging deze bij verschijning direct op back order. Eind januari had ik het boek eindelijk in handen en kon ik hem gaan lezen.

Titel: All is found -A Frozen Anthology
Verschenen:  november 2023
Pagina’s: 400
Uitgever: Disney books

Just in time to celebrate the first decade of the Frozen franchise, we join Anna, Elsa, Kristoff, Sven, and Olaf as they embark on new adventures through the Frozen universe with friends new and old.
This wide variety of original stories will share untold tales from Anna and Elsa’s childhood, memories with their parents, and mysterious creatures they encounter. These highly relatable, yet larger than life characters will appeal to young Frozen fans as well as the Frozen fan in all of us. 
In this exciting anthology, ten authors–for the ten years of Frozen–bring stories from this special kingdom to life. 

Het boek is opgedeeld in 10 korte verhalen die allemaal een blik werpen in het Frozen universe, die van het verleden het heden en de toekomst.
Let op dit boek is momenteel alleen in het engels beschikbaar. (Duimen dat het ooit vertaald gaat worden)

Anna of arrendle and the silver skates

Een schattig verhaaltje over de zussen in de tijd dat Elsa nog in haar kamer zat. Anna die haar dromerige enthousiaste zelf is. Het verhaal deed me ook een beetje denken aan onze koning Willem Alexander. Ook Indina was in dit verhaal weer de lieftallige moederlijke koningin.

Engaging Anna and Kristoff

Is een bijzonder verhaal met een leuk avontuurtje over het verlovingsfeest van Anna en Kristoff. Een klein mini avontuurtje over de laatste planning voor het feest en hoe Anna en Kristoff te verassen. Dit met al onze bekende vrienden en mensen uit het stadje.

Cold secrets deep down

Een spannend verhaal over een avontuur met alle bemanning en onze koninginnen op zee. Want wat doe je als de zee ineens onze koninginnen aanvalt. Kort spannend en vol met herkenbare echte frozen momenten

A midsummer’s song and dance

Een van mijn absolute favorieten. Dit verhaal is lief spannend, grappig en helemaal Frozen. In dit verhaal spelen Sven en Olaf de hoofdrol omdat ze graag generaal Mattias willen helpen. Dit verhaal zou ik echt als een frozen short willen zien.

Anna and the king

Een blik terug in de tijd naar de kindertijd van Anna. Want ook voor haar was het verre van makkelijk. Dit gemixed met de te leuke humor van hoe de als kind was en het hartverwarmende van haar ouders. Maar ook hoe dit alles haar de koningin van nu heeft gemaakt.

Wandering Oaken and the not-so-hygge day

Tot nu toe het minste verhaal van allemaal. Het was rommelig van de hak op de tak en daardoor vielen de grapjes niet goed op hun plek. Maar op het einde toch schattig en hartverwarmend.

Elsa and the frost monster

Een leuk verhaal wat tussen Frozen 1 en 2 in zit. Een mini avontuur met al onze favorieten en alles waarvan we zo veel houden in de Frozen verhalen. Dit verhaal las dan ook als een speer en had best wat langer mogen zijn.

Call of the cuckoo

Lief, en volg geschiedenis is dit verhaal over de Nothhuldra. Leuk om te lezen en eens in te duiken want wat was hun geschiedenis en hoe zaten hun werelden in elkaar. Met natuurlijk een flinke knipoog

The next right things

Dit verhaal begon heel erg leuk maar werd daarna een beetje chaotisch. Dit hoorde bij het verhaal maar sprak me daardoor iets minder aan. Al liet het wel een kijkje zien in het huidige leven van Anna en de forever love die de heeft met iedereen om zich heen.

Coronation day

Het begin van dit verhaal maakte me even heel erg in de war omdat ik niet snapte wat ik nu echt aan het lezen was en liet me zelfs twijfelen aan de films. Daarna werd echter alles duidelijk en was dit een top verhaal dat ik echt snel weg las. Echter wat iets in wat ik totaal onlogisch vond. Ik ben dol op Mari als auteur dus ik had hoge verwachtingen van dit afsluitende verhaal maar daardoor misschien iets te hoge.

Ik heb enorm genoten van dit super leuke boek met een exclusief kijkje in verhalen die we nog niet kende. Dit boek is dan ook een dikke aanrader voor de echte Frozen fans.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *