Heartstopper 3 – Nick en Charlie in de stand van de liefde

Lieve lezers,

Zoals jullie weten ben ik in love met de super schattige graphic novels van de heartstopper serie. Deel 3 is zojuist verschenen en ook deze mocht ik weer voor jullie recenseren. Vandaag vertel ik jullie graag of deel 3 nogsteeds zo de moeite waard is.

Heartstopper 3 -   Nick en Charlie in de stad van de liefde…

Titel: Heartstopper 3
Auteur: 
Alice Oseman
Verschenen:  Januari  2022
Pagina’s: 384
Uitgever: 
Best of YA

Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs. 
Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Ook deze keer is de cover van het boek al weer super schattig en zet het alle verwachtingen op hoog. Want Nick en Charlie in Parijs!, de stad van de liefde dat beloofd veel goeds. Ook is het boek een stuk dikker dan de vorige twee en hebben we dus extra veel leesplezier.

Zoals in de vorige twee delen is het tekenwerk weer heerlijk. De tekeningen zijn mooi, duidelijk en zetten gewoon een super cute sfeertje weg.
Maar natuurlijk is ook dit deel geen zoetsappig ‘gay’ verhaal. Want zoals we allemaal weten is dat het in de werkelijkheid ook niet. Je ziet Charlie en Nick worstelen met hun eigen gevoelens, hun eigen verleden maar vooraal ook wat de impact is op elkaar van de keuzes die ze maken.
Maar het leuke is, is dat ze met de school en de meisjes school naar Parijs gaan! Maar ook hier beleven ze weer hele avonturen met lastige keuzes en heel veel emoties.

Of je nu van een graphic novel houd of niet ook dit deel pakt je weer helemaal in. Het is een mooi verhaal met zware onderwerpen maar in een liefdevol jasje.

Als kleine bonus zit er op het einde ook nog een ‘bonus verhaal’ / short story waarin je nog even dieper het verhaal en de wereld van Nick en Charlie in duikt.

Ik heb weer enorm genoten van dit deel en ik kan nu al weer niet wachten op het volgende deel.

Heartstopper 3 neemt je mee naar de stad van de liefde voor een bijzonder verhaal

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *