Winter op Kreta – Eva de Wit

Lieve lezers,

Echt winter kunnen we het buiten helaas niet noemen. Daar waar ik hoopte op flink sneeuw hebben we gisteren zelf al buiten in het zonnetje kunnen zitten. Maar ik heb wel enorm kunnen genieten van het boek Winter op Kreta, en zoals je wel kan raden werd het daar ook niet extreem koud.

Namens uitgeverij Z&K mocht ik dit boek voor jullie recenseren en vandaag vertel ik jullie hier graag meer over.

Titel: Winter op Kreta
Auteur: Eva de Wit
Verschenen:  januari 2022
Pagina’s: 352
Uitgever: Z&K

Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt

We beginnen bij het begin, dit is weer een echte Eva de Wit cover waar je gelijk een warm gevoel van krijgt. Het boek is een lekkere stevige paperback en het lettertype is prettig en leest makkelijk weg en het boek is opgedeeld in veel prettige hoofdstukken.

Het verhaal zelf gaat direct vliegend van start. Door alle spanning die je direct al in het begin krijg zit je midden in het verhaal en wil je gelijk weten hoe dit verder zal gaan. Vervolgens rol je in een verhaal waarbij je zelf niet weet of het is wat het lijkt. Of je gelijk hebt, of er helemaal naast zit. En zie je langzaam dingen veranderen in een richting die ik niet zag aankomen.
Met elk personage had ik op het einde ook echt een soort van band. Hoe verschillend ze ook zijn toch sloot je ze allemaal in je hard en had je het gevoel ze allemaal te begrijpen.

Het boek wisselt zich in een razend tempo af tussen locaties personages en sferen. Het boek ging van gezellig naar grappig naar spannend naar droevig. Maar toch had ik niet altijd hetzelfde tempo in het boek. Ik heb dan ook over dit boek langer gedaan dan ik had gehoopt maar toch was het echt een heerlijke read. Echter, voor mij op sommige momenten te makkelijk om weg te leggen.

Verder spreekt het boek wel een hoop onderwerpen aan waar we allemaal wel eens over na denken en waar misschien sommige van ons in vast zitten. De onderliggende boodschap is dus helemaal aanwezig verweven met een snufje van de huidige online realiteit.

Ik heb weer genoten van deze heerlijke vakantie read van Eva de Wit.

Winter op Kreta neemt je mee op een avontuur waarvan je de uitkomst echt niet kan raden. Dit alles onder een dikke laag Griekse gezelligheid.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *