Parijs – Kiki van Dijk

Lieve lezers,

Van uitgeverij Xander mocht ik voor jullie de nieuwe winter thriller van Kiki van Dijk – Parijs recenseren. Vol verwachting heb ik dit boek dan ook gelezen want zoals jullie weten ben ik dol op Parijs.

Vandaag vertel ik jullie dus graag meer over dit boek.

Parijs

Titel: Parijs
Auteur: 
Kiki van Dijk
Verschenen:  November 2021
Pagina’s: 288
Uitgever: 
Xander

Mika werkt als sportjournalist in Rotterdam en besluit op kerstavond naar Parijs te vertrekken. Ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby, die daar sinds een jaar woont, maar die ze al een paar dagen niet kan bereiken. In de besneeuwde lichtstad lijkt Abby van de aardbodem verdwenen. 
Mika begint een wanhopige zoektocht en ontdekt een aantal onbekende kanten van haar zus, die een heel ander, gevaarlijker leven leidde dan Mika ooit had kunnen vermoeden. Als ze daarna een gruwelijke ontdekking doet, weet ze niet meer wie er uit het nieuwe leven van haar zus nog te vertrouwen is. En of ze zelf nog wel veilig is…

De cover van dit boek vind ik prachtig. Het zet de sfeer, de toon maar neemt je vooral ook direct mee naar een winters Parijs. Het lettertype is erg prettig en de bladzijde indeling is ook heerlijk. Hierdoor gaan voor mij als dyslect de letters niet dansen en kan ik lekker lang door blijven lezen. Ook is het boek opgedeeld in veel hoofdstukken en wissel je van personage waardoor je het extra snel leest.

Zoals jullie weten ben ik enorm fan van het wisselen van perspectief. Zo lees je vanuit Mika en vanuit Abby. Daarmee zit je direct midden in het verhaal omdat je in eerste instantie meer informatie hebt en direct mee leeft met beide personages. Daarna neemt het boek je mee in een razendsnel en grimmig avontuur.
Ik vond het heerlijk om mee genomen te worden door het echte Parijs, want ja dit boek voelde echt aan als het echte Parijs. Maar ook de bijzondere band tussen tweelingzussen.
Ook wist Kiki het verhaal zo te schrijven dat ik met elk personage mee leefde maar ook bijna iedereen heel even verdacht heb.

Ik het gedurende het hele boek op het puntje van mijn stoel gezeten, maar ik moet het zeggen, toch had ik vrij snel door hoe het in elkaar zat. Maar toch kwam er op het einde nog een kleine verassing in hoe het precies in elkaar stak.

Ik kon het boek werkelijk waar niet wegleggen en heb voor het eerst in lange tijd weer eens een boek in 2 dagen uitgelezen.

Parijs, is een waanzinnig avontuur door Parijs over de liefde tussen tweelingzussen, hoop, machteloosheid en liefde.

Liefs,

Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *