Event: Lunch met Clare Mackintosh

Lieve lezers,

Afgelopen maandag mocht ik eindelijk weer eens naar Utrecht om gezellig te gaan lunchen op de uitgeverij. Deze keer met niemand minder dan Clare Mackintosh. Een geweldige dame die ik vorig jaar in Amsterdam heb mogen ontmoeten. Haar nieuwe boek gaat in juni verschijnen en ik heb het al mogen lezen, daarom was het tijd om gezellig over dit boek te kletsen.

Lees vandaag mee wat we allemaal besproken hebben tijdens deze lunch en waarom je deze dame haar boeken moet lezen.

img_5832

Deze keer was de lunch gezellig samen met andere bloggers. Een super leuk clubje en natuurlijk mensen van andere uitgevers.

Bij binnenkomst was het dan ook al direct gezellig en Clare was ook al aanwezig. Het was enorm leuk om haar weer eens te zien en ze herkende me ook nog van de vorige keer in Amsterdam. Lees die ontmoeting nog even hier.

Terwijl we aan het wachten waren begon het geklets en daarmee stiekem ook al een hoop vragen. Want Clare was al een poosje aan het rond toeren en was net in Parijs en Lion geweest en kwam die ochtend vanuit Denemarken naar hier. Gelukkig kon ze na deze trip in Nederland nog terug naar huis om daar even lekker 2 weken te genieten (En ik hoop verder te schrijven).

Toen was het tijd om aan te vallen en lekker broodjes te eten. En wat zag dat er enorm lekker uit, nogmaals chapeau voor de  uitgever/dames die het georganiseerd hebben.

img_5805

Omdat het interview deels gezellig kletsen was en deels een echt interview loop ik met jullie puntsgewijs even de leukste / interessantste punten langs.

  • Clare kwam op het idee van haar nieuwe boek doordat ze met een vriendin in Londen was. Deze vriendin deed alles volledig op routine. Ze wist precies welke lift sneller ging waar je moest staan op het perron, waar de krant lag die ze zonder de kijken kon pakken enz. Dit deed Clare nadenken over hoe gevaarlijk dit eigenlijk kon zijn dat we elke dag dingen exact hetzelfde doen.
  • Clare is van origine een politie agente dit deed haar het gevaar inzien van routine en hoe gemakkelijk het is iemand te pakken tijdens zijn routine. We doen namelijk allemaal elke dag bijna hetzelfde om bijvoorbeeld naar ons werk te komen naar school te gaan enz.
  • img_5815Clare haalde een mooie quote aan die vrouwen eigenlijk wel een beetje identificeert. En omdat ik hem zo waar vond wil ik hem met jullie delen. “A woman is like a tea bag; you never know how strong it is until it’s in hot water.”
  • Een van de hoofdpersonages in Clare haar nieuwe boek was eerst helemaal niet vrouwelijk. Het was een man maar er klopte iets helemaal aan, het leek alsof hij niets om de zaak gaf. Dus gaf ze hem de zak en verving hem zonder moeite voor een dame die eerst alleen maar een bijrol had. Deze dame gaf namelijk heel erg veel om deze zaak en was daarom enorm belangrijk.
  • Omdat Clare eigelijk nog niet helemaal klaar is met dit nieuwe vrouwelijke hoofdpersonage komt er mogelijk nog een serie van. Ik kan niet wachten want ik ben nog lang niet klaar met Kelly (een van de hoofdpersonages)
  • Ook kwam Clare er achter en dat konden wij allemaal bevestigen dat als een vrouw in het donker in haar eentje loopt ze altijd een beetje extra oplet. Zo lopen we niet zonder om ons heen te luisteren naar huis na een avondje stappen als we alleen lopen. Dit is ook deels een bron geweest en een belangrijk effect in het boek.
  • Clare heeft voor dit boek een online survey uitgestuurd naar vrouwen in Londen die elke dag met het openbaar vervoer naar hun werk gaan. (De vrouwen wisten dat dit voor een boek was en hun deelname was anoniem) Ze moesten het begin en het einde van hun trip veranderen en dit opsturen. Uit al deze dingen heeft Clare de opvallendste en meest voorkomende punten gepakt en dit verwerkt in het verhaal. Deze dames kunnen dus mogelijk hun route herkennen in het boek.
  • Voor research / een eigen training zat Clare in de metro die rondom londen ging. Hierin kon ze uren zitten en dwong ze zichzelf mensen die tegenover haar gingen zitten te omschrijven. Op een gegeven moment stond er een vrouw achter haar mee te lezen in wat ze opschreef die ineens heel angstig stond te kijken en zag dat wat Clare opschreef een exacte omschrijving was van de vrouw tegenover haar. Snel heeft ze toen opgeschreven in haar notebook i am an author, de vrouw stapte bij de volgende halte uit.

Daarna was het natuurlijk signeer en foto tijd. ik ben erom blij dat ik nu allebei mijn exemplaren van Clare haar geweldige boeken gesigneerd heb en dat we weer een leuke nieuwe foto hebben.

img_3598  img_5834

Ik hoop voor nu dat Claire een beetje doorschrijft zodat we elkaar volgend jaar weer kunnen ontmoeten.

 

Ben jij door dit artikel enthousiast geraakt? Bestel Mea Culpa dan hier en reserveer Ik zie jou alvast hier. 

Rond de verschijningsdatum kunnen jullie gaan genieten van mijn recensie van dit boek . Maar jullie kunnen altijd nog even de recensie van Mea Culpa hier terug lezen.

Hoe vonden jullie deze lunch? 

 

Met speciale dank aan Clare Mackintosh en Uitgeverij De Fontein

One thought on “Event: Lunch met Clare Mackintosh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *