Boeken cadeau tips

Lieve lezers,
Wil jij graag iemand een boek cadeau doen die wel van lezen houdt maar niet zo veel boeken verslind als jij doet. Dan ga ik je vandaag uit de brand helpen.

Deze boeken zijn namelijk altijd een succes bij mensen die van lezen houden.

Klik op de roze links om direct naar de verkoopsite te gaan. 

Voor jou
Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Een van mijn ultieme lievelingsboeken. Lees mijn recensie hier. 

 

 

Mea Culpa 
Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Een geweldig spannend boek dat je nog heel lang bij zal blijven. Lees mijn recensie hier. 

 

Hof van doorns en rozen
Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Een waanzinnig goed Young Adult boek met een flinke laag fantasy er overheen. Lees mijn recensie hier. 

 

Een regenboog in de nacht
De vijfjarige Pea en haar zusje Margot spelen elke dag alleen in de velden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Pea’s vader is eerder die zomer verongelukt en haar moeder zinkt steeds verder weg in haar depressie. Hoe hard Pea ook haar best doet, ze weet niet meer tot haar moeder door te dringen. Wanneer Pea Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend heeft gevonden, of misschien zelfs een nieuwe papa… Een regenboog in de nacht is een indringende roman over kinderlijke veerkracht in de ondoorgrondelijke wereld van verdriet van volwassenen.

Een prachtig boek met een einde dat ik zeer zeker niet zag aankomen. Lees mijn recensie hier.

 

 

Zoals je misschien wel gezien hebt heb heb ik niet de meest populaire boeken gepakt zoals The Hunger games, Harry Potter enz. Dit omdat de meeste mensen deze wel gelezen hebben dus je deze niet meer cadeau hoeft te doen.

Welk boek geef jij heel graag cadeau? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *