Boeken om dit Paasweekend te lezen

Lieve lezers,

Het Paasweekend staat weer voor de deur. Met Pasen krijgen we er zomaar een dagje bij en dus ook een dagje om lekker te lezen. Maar welke boeken zijn nu lekker om dit Paasweekend te lezen?

Ik help je alvast met kiezen. Met deze boeken heb je gegarandeerd een leuk Paasweekend.

img_5932

Het zwarte goud
Leila Meacham neemt je in ‘Het zwarte goud’ mee naar het zinderende zuiden van de VS. In het Texas van 1900 hebben de koeien en grote veehouders het nog voor het zeggen, maar de eerste olie stroomt al uit de grond en de hele samenleving staat op het punt van een grote verandering. In deze tumultueuze wereld moeten Samantha Gordon, een welgestelde erfgename van een van de grootste veebaronnen, en Nathan Holloway, een op het oog onopvallende boerenknecht, hun weg vinden. Deze twee jonge mensen moeten het web van geheimen, liefde en verraad dat hen verbindt ontwarren als ze ooit hun eigen pad willen kiezen.

Dit boek is enorm dik en dus heerlijk voor een weekend vol lezen. Kruip dus dit weekend met dit boek op de bank en lees dan direct dit boek uit.

Audrey & Anne
Herfst, 1957. Otto Frank brengt een bezoek aan de jonge filmster Audrey Hepburn in haar Zwitserse chalet. Hij wil haar overhalen zijn dochter te spelen in een film over haar leven. Lente, 1929. Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, deel uitmakend van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Dit boek ben ik zelf op dit moment aan het lezen in de aanloop naar 5 mei. Een prachtig boek tot nu toe.

Hof van Mist en Woede
Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Door de YA / Fantasie liefhebber is dit boek een echte must read. (Let op dit is wel een deel 2, lees hier over deel 1). Extra fijn om dit boek nu te lezen is dat end mei deel 3 in het Nederlands uit komt.

 

Eerste Leven
Iedereen moet kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika of Myriad? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…
Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke – en onmogelijke – manieren proberen te overtuigen. 
Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd, iemand met heel wat minder goede bedoelingen...

Een van de meest belovende boeken van dit moment. (Met een prachtige cover) Heerlijk dik dus extra ideaal om dit paasweekend te lezen.

 
Disney Beauty and the Beast Book of the Film
Belle dreams of adventures like the ones she reads about in her books – until she becomes the prisoner of a fearsome Beast in a mysterious, enchanted castle. But life in the castle isn’t as terrible as Belle imagines, and soon she realizes there is more to the Beast than first meets the eye. Experience this tale as old as time about adventure and love, about looking past first appearances, about the inner Beauty and Beast in all of us. Disney Beauty and the Beast Book of the Film is based on the live-action film starring Emma Watson.

Dit boek heb ik zelf net aan mijn collectie toe mogen voegen en hoe heerlijk is het om na het zien van de film nog even met dit boek op de bank te kunnen kruipen. Ook niet zo enorm dik dus mocht je een druk Paasweekend hebben is dit boek ideaal.
Noortje en de paaseitjes
Het is Pasen! NOORTJE beschildert paaseieren in vrolijke kleuren. In het kippenhok in de tuin liggen nog meer eitjes, maar dat zijn geen paaseitjes. Uit die eieren komen kuikentjes. En wat ligt er daar onder de struiken? Het zijn paaseitjes van chocolade!
Een vertederend en vrolijk verhaal over een meisje en haar poes en hond, die samen Pasen vieren. Voor peuters vanaf 18 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Dit boekje is speciaal voor de allerkleinste om dit weekend voor te lezen. Zo kunnen jullie samen lekker genieten van Pasen. Lees mijn recensie over dit boekje nog even hier. 

 

Welk boek ga jij dit Paasweekend lezen? 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boeken om dit Paasweekend te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *