De leukste boekjes voor een geboorte

Lieve lezers,

Wordt er binnenkort in een kindje geboren? Misschien bij jezelf, familie of bij een vriendin. Heb je geen zin om net als de rest baby kleertjes te geven. En ben je (anders keek je niet hier) leesgek. Dan moet je het nieuwe kindje/ouders natuurlijk een boekje geven.

Vandaag daarom een lijstje met leuke baby boekjes. Zowel voor het kind als voor de ouder.

Baby’s eerste jaar

Kleurrijk en speels geïllustreerd door Pauline Oud gedrukt op hoogwaardig papier en voorzien van een linnen rug met lint dat de pagina’s bijeenhoudt, zijn deze boeken een perfect geschenk om de eerste ervaringen en indrukken vast te leggen en nog heel lang van te genieten.

Zo vergeten de ouders nooit meer iets van  het eerste jaar van hun kindje.

 

Nijntje speelt buiten Knisperboekje

Nijntje gaat lekker buiten spelen: een stukje wandelen naar de eendjes, naar de speeltuin met vader pluis en samen met haar vriendinnen overgooien met de bal. En wat doet nijntje in de speeltuin?

Een boekje waar een kindje als baby zijnde al wat van leert. Ze kunnen dit boekje namelijk goed vastpakken en het maakt dan gelijk een knisperend geluid. Ook stimuleren de vrolijke kleuren de baby.

Gonnie en Gijsje

Nieuwe avonturen van de allerliefste gansjes Gonnie en Gijsje. Gonnie en Gijsje zijn vriendinnen. Dikke vriendinnen. Overal waar Gonnie gaat, gaat Gijsje. Of toch niet?
De supergrappige verhaaltjes spreken veel peuters aan omdat ze zo dicht bij hun belevingswereld liggen. Maar ook voor ouders valt er veel te lachen met deze boekjes.

Een boekje dat op jonge leeftijd al samen gelezen kan worden.

Jip en Janneke

Alle avonturen van deel 1 tot en met 5 van de ultieme kleutervriendjes Jip en Janneke zijn samengebracht in dit boek. Van ‘Jip en Janneke spelen samen’ tot ‘Dag Jip! Dag Janneke!’ 

Deze klassieker moet elke ouder gewoon in de kast hebben staan.
Waar is baby Tijger

De familie Tijger gaat met de auto een uitstapje maken. Maar waar is Baby Tijger toch gebleven? Zijn mama en papa zoeken overal … Een kijk- en zoekboek met flapjes, waar je ook naar kunt luisteren. Voor kleine tijgers vanaf 1 jaar.

Lees mijn recensie over dit boekje hier. 

 

Welk boek geef jij graag cadeau bij een geboorte? 

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “De leukste boekjes voor een geboorte

  1. In Amerika is het de laatste tijd de trend dat bij de babyshowers er een baby’s first library party wordt gehouden. Het is nog steeds een babyshower maar de cadeautjes zijn allemaal boeken voor het kindje en meestal worden er dan ook boekenspelletjes gespeeld aan de hand van sprookjes. Een boek is altijd een geweldig cadeau dus eigenlijk kan je er niet vroeg genoeg mee beginnen 😉

  2. Baby’s first library party? Mooi dat ik dat voor mijn volgende eigen verjaardag een library party organiseer 😉
    Gonnie en Nijntje zijn hier favorieten, maar Kikker en de Gruffalo zijn ook erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *