Leuke Sinterklaas boekjes voor de allerkleinste

Lieve lezers,

Hoera! Sinterklaas is weer in het land en daar genieten wij natuurlijk optimaal van. Alle kinderen mogen weer hun schoen zetten en gezellig liedjes zingen.
Maar bij deze feestelijke gelegenheid horen natuurlijk ook boekjes die speciaal over Sinterklaas en al zijn pieten gaan.
Vandaag tip ik je een aantal van de leukste boekjes.

Helaas voel ik me toch genoodzaakt om er even bij te melden dat ik ook boekjes met “Zwarte Piet” tip. Dit omdat hier ook heel veel Vlaamse lezers zitten en zij de heftige discussie die er in Nederland gevoerd word niet hebben. Zij hebben dus nog de traditionele “Zwarte Piet” en die wil ik dus niet uitsluiten in dit lijstje.

De Spiekpietjes
Het eerste Spiekpietjesboek, met een Spiekpietjespop!
De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klasje verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. En dan begint de lange schoorsteentocht van Sinterklaas en de grote Pieten …

Een van de leukste Sint/Piet boekjes die ik heb gezien. Op de boekenbeurs waren de kindjes dan ook helemaal verliefd op dit pietje en zijn eigen serie boekjes.

 

Jip & Janneke Sinterklaas Komt
Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.

Jip en Janneke blijft onze traditionele klassieker. Elk kind is dol op deze verhaaltjes.

 

Opstaan en kleertjes aan, Spiekpietje
Kukeleku-u! De haan kraait. Wakker worden, Spiekpietje! Sinterklaas is bijna jarig. Het wordt weer een drukke dag vandaag. Hé, maar waar zijn de kleertjes van Spiekpietje gebleven? Help jij zijn kleertjes mee zoeken in het kasteel van Sinterklaas? Een kleurrijk en vrolijk Spiekpietjes-zoekboek, voor jonge speurneusjes vanaf 2 jaar.

Een fantastisch leuk en leerzaam boekje. En ook nog eens de manier om je kindje van het speentje af te helpen. Lees mijn recensie nog even hier. 

 

SinterWoezel en Pietje Pip
Sinterklaas is in het land, Woezel & Pip mogen hun schoentje zetten!
Wat zou het worden? Een step of een raceauto?
Pip droomt van een ritje op Sints paard.
Midden in de nacht schrikken Woezel & Pip wakker.
Er wordt geklopt op het hok!
Wie o wie zou dat nou zijn?

Het perfecte schoencadeautje zeker voor de prijs van maar €5,- (klik op roze link voor verkoop pagina). Lees de recensie van dit boekje nog even hier.

 

Sint met Fien en Milo
Fien en Milo staan met vlaggetjes te zwaaien in het park: Sinterklaas is in het land! Fien en Milo bereiden alles voor; ze maken een mooie tekening, en zoeken naar het juiste schoentje voor bij de schouw. Wanneer ze iets lekkers klaarleggen voor het paard, gaat het bijna mis. Zou de Sint vannacht wel komen? Een vrolijk verhaal over sinterklaas voor peuters vanaf 24 maanden.]

Fien en Milo staan altijd garant voor een hoop leesplezier.

 

Heb jij nog tips voor kinderboekjes die we echt moeten lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *