De blauweregen vol liefde – Holly Martin

Lieve lezers,

Het is weer tijd voor een recensie van een van mijn favoriete feel good auteurs. De lat ligt dus direct hoog. Deze keer van deel 2 van de Wishing wood-serie. Deze serie is los te lezen maar op volgorde is leuker.

Wishing Wood 2 - De blauweregen vol liefde

Titel: De blauweregen vol liefde
Auteur: Holly Martin
Verschenen:  augustus 2023
Pagina’s: 320
Uitgever: Z&K

Meadow heeft nooit van iemand anders gehouden dan van Bear. Na een onschuldige jeugdzoen gevolgd door een reeks misverstanden is Meadow de hoop op een toekomst samen voorgoed verloren. Toch zijn ze altijd beste vrienden gebleven – zelfs toen Meadow met Bears broer trouwde en van hem scheidde. Wat Meadow niet weet, is dat Bear ook van haar houdt. Wanneer de vrienden elkaar uitdagen voor een dating challenge, komen hun geheimen langzaam aan het licht.

Heb je deel 1 nog niet gelezen? Lees mijn recensie nog even hier.

We beginnen zoals altijd bij de cover dan dit boek. Ook deze is weer prachtig en staat perfect in de boekenkast naast de rest. Het geeft de sfeer van het boek perfect weer en laat ons allemaal verlangen naar de prachtige boomhutten vol twinkel-lichtjes.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze keer enorm veel moeite had om in dit boek te komen. Dit kwam niet door het boek maar omdat ik momenteel enorm worstel met neurologische problemen die het lezen beïnvloeden. Wel was het tempo in het begin van het boek een beetje laag. Het was een herhaling van wat we al wisten uit deel 1 en het kwam wat traag op gang. Dit zorgde er voordat ik het boek even weg gelegd heb voor een wat beter moment. Maar toen ik eenmaal weer aan het boek begon had ik hem (voor mijn doen nu) enorm snel uit en droomde ik weer van Wishing Wood.

Ook in dit deel/boek heb ik weer gelachen, een brok in mijn keel gehad en soms het boek naar het hoofd van een personage willen gooien. Maar ik heb vooral genoten om Meadow en Bear beter te leren kennen en alle andere bekende nog een klein beetje te volgen. Toen ik dan ook weer de smaak te pakken had voor dit boek had ik het zo uit.

Wat ik extra fijn vind is dat Holly Martin haar boeken altijd vanuit meerdere perspectieven geschreven zijn. Dit zorgt er voor dat je in dit boek alles leest vanuit zowel Meadows als Bear, hierdoor krijg jij als lezer een exclusief kijkje in beiden hun werelden. Waardoor je extra veel vermaak/frustratie en mooie momenten met ze beleefd.

De sfeer van dit boek is ook deze keer weer pure romantiek, betoverende twinkelende bossen en heel veel liefde voor elkaar. Dit alles overgoten met persoonlijke struggels, koppigheid en een goede dosis humor.

Het wachten op deel 3 (een kerst verhaal) is begonnen en ik kan niet wachten om nog een keer terug te mogen naar Wishing Wood.

De blauweregen vol liefde is weer een heerlijk romantisch verhaal vol liefde, persoonlijke angsten, geheimen en een flinke dosis romantiek.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *