Recensie: De Kroon – Selection-Serie 5 – Kiera Cass

Lieve lezers,

Eindelijk Eindelijk Eindelijk.. het laatste deel van de Selection-Serie is hier.. Met pijn in mijn hart maar ook met grote vreugde. Het duurde even (met dank aan PostNL) eer dat het boek bij mij was maar ik ben hem direct gaan verslinden. Vandaag krijgen jullie mijn ongezouten mening over dit boek.

Titel: De Prinses
Auteur: Kiera Cass
Verschenen:  Mei 2016
Pagina’s: 240
Uitgever: Van Goor

  Koop bij bol.com

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! 
Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. 

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Eindelijk is het boek hier. Het boek dat ik direct wil verslinden maar eigenlijk ook niet wil lezen. Want als hij uit is is het echt gedaan met deze serie.

Laten we beginnen bij de cover. Ik moet eerlijk bekennen dat deze me een beetje tegen valt. Eadlyn staat er wat mij betreft een beetje gek op. Ze lijkt niet helemaal goed gepositioneerd te zijn. Omdat de covers altijd zo geweldig zijn stoorde dit met een beetje aan deze cover. Echter vind ik de kleur wel heel mooi en erg mooi passen naast De Prinses.

De schrijfstijl is zoals we gewent zijn van deze serie en gelukkig is het boek ook perfect passend bij de andere boeken. Een fijne dikke papierkwaliteit en een stevige paperback.

IMG_8076Het boek begint lekker, je valt direct binnen daar waar je gebleven was. Echter moest ik hierdoor wel heel even goed nadenken wat er ook-alweer precies was gebeurd. Het is natuurlijk al weer bijna een jaar geleden dat ik het vorige boek las.
Echter zo spannend als De Prinses eindigde zo tammetjes opent De Kroon. Ik had verwacht in een spannende strijd binnen te vallen maar alle antwoorden werden snel gegeven. Hierdoor had ik rond pagina 50 echt het gevoel van kom op een beetje actie aub. Echter bleef deze actie uit, het verhaal was goed maar waar was de spanning te bekennen? Eigenlijk raakte ik een beetje in een leesdipje door dit boek. Ik merkte aan mezelf dat ik aan het ontwijken wat het te lezen.
Terwijl als ik hem ging lezen ik zo weer een hoop pagina’s verder was. Hierdoor duurde het dus veel langer dan ik wilde tot ik het boek uit had.

Het einde daar in tegen van het boek. De laatste 40 pagina’s heb ik het dan over werden ineens weer echt zoals we gewend zijn van de Selection serie. En de laatste 10 pagina’s waren zelfs weer geweldig. Hierin heb ik een traantje moeten laten, weer de spanning en haast gevoeld en de liefde voor elk personage.

Het einde heeft echt heel veel goed gemaakt in dit boek. Maar eigenlijk heb ik een beetje het gevoel dat er iets miste. Er had zo veel kunnen gebeuren Kiera had dit zo anders aan kunnen kleden. Het leek alsof er gerekt werd naar de spanning van de laatste 10 pagina’s. Aan de ene kant ben ik tevreden en aan de andere kant ben teleurgesteld.
Het einde van de serie is mooi en goed, maar dit boek had heel anders kunnen zijn.

Vanwege het teleurstellende middenstuk van dit boek krijgt hij tot mijn grote spijt:

SterSterSterSter halfSter leeg

Hebben jullie het laatste deel al gelezen?
Laat me hier onder weten wat jij er van vond.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *