Witheet – Jennifer L. Armentrout

Lieve lezers,

Zoals jullie vast gelezen hebben mocht ik mee doen met de blogtour van Storm and Fury, daar kwam ik in aanraking met de Dark Elements serie. En deze mag ik namens uitgeverij Z&K ook lezen. De recensie van deel 0,5 staat al online en kun je hier nog even lezen. Vandaag vertel ik jullie graag meer over deel 1.

Dark Elements 1 -   Witheet

Titel: Witheet
Auteur: Jennifer L. Armenstrout
Verschenen:  Februari 2021 (Deze editie)
Pagina’s: 400
Uitgever: Z&K

De zeventienjarige Layla wil maar één ding: normaal zijn. Maar ze is allesbehalve normaal. Layla is half demon en half wachter, én ze heeft een bijzondere gave. Ze kan namelijk met een kus iemand vermoorden. Dit maakt haar anders dan de wachters bij wie ze is opgegroeid, die de opdracht hebben om de wereld demoonvrij te houden. Voor hen moet Layla haar demonische kant verbergen. Vooral voor Zayne, op wie Layla al een eeuwigheid een crush heeft. Dan ontmoet ze Roth, een knappe en mysterieuze demon. Ze voelt een connectie met hem en daarnaast is het hele niet-zoenengedoe geen probleem met hem, want Roth heeft geen ziel. Layla weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar als ze ontdekt dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan, moet ze Roth wel vertrouwen. Een deal met de duivel, is dat nou zo slim?

De cover van dit boek is gewoon prachtig, de ‘oude’ versie vond ik helaas echt niet mooi en ik denk dat ik daarom ook dit boek nog niet gelezen had. (Oeps, I know never judge a book by it’s cover) maar deze is prachtig. Het lettertype is prettig waardoor het lekker weg leest en er zitten lekker veel hoofdstukken in dit boek.

Na Storm and Fury en Bitterzoet was dit boek een gevoel van thuiskomen. Eindelijk kreeg ik te lezen hoe het allemaal begon met Layla, Zayne en Roth. De boeken zijn wat ouder en soms zie je dat ook even terug als je het vergelijkt met Storm and Fury, maar dit doet totaal geen afbreuk aan het verhaal.

Ook door dit boek vloog ik heen het was spannend, mysterieus en vooral ook heel erg leuk. Ik lees zelden een boek van 400 pagina’s zo snel uit. Het was zo leuk om meer te leren over deze magische wereld die stiekem onder de ‘onze’ is. Vooral de dagelijkse elementen zoals school, vrienden, liefde maakte het heel herkenbaar. Op dit alles ligt dan ook nog eens een enorme laag fantasy en een hele nieuwe wereld.

Ook zet het boek je gelijk voor een moeilijke keuze want ben je team Zayne of team Roth. Ik vond het heerlijk om over allebei te lezen maar stiekem ben ik na dit boek toch echt wel team Roth, laten we zien of dit ook nog is de andere delen *wink*.

Ik kan niet wachten om verder te gaan lezen in deze geweldige serie. Want deze is perfect om even een beetje te ontsnappen aan de echte wereld in deze tijd van Corona.

Witheet is het begin van een enorm spannende fantasy serie waarin je niet kan stoppen met lezen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *