Stacking The Shelves week 35 – 2016

Lieve lezers,

Hij is deze week iets later maar daar is hij dan. De Stacking The Shelves van week 35.
Een behoorlijke stapel vol leesplezier in het weer geworden. Lees snel verder om te kijken waarmee ik deze week mij planken heb mogen aanvullen.  Wat ik vooral deze weel leuk vind is dat de variatie van soort boeken heerlijk groot is.

IMG_9902

Het bloed kruipt
Toen de 12-jarige Ciaran Devine bekende zijn pleegvader vermoord te hebben, ging er een schokgolf door het land.
DCI Serena Flanagan, toen een ambitieuze jonge rechercheur, nam Ciarans bekentenis af na dagenlang gewerkt te hebben aan het winnen van zijn vertrouwen. Hij is haar vriendelijkheid nooit vergeten – sterker nog, Flanagan is in de zeven jaar dat hij opgesloten heeft gezeten nooit helemaal uit zijn gedachten geweest. 
Reclasseringsambtenaar Paula Cunningham, die nu belast is met de taak Ciaran weer te begeleiden bij zijn terugkeer in de maatschappij, vermoedt dat er meer achter de moordzaak zit dan de politie destijds heeft ontdekt. Ciarans bekentenis heeft zijn broer Thomas gered van een veel zwaardere straf, en Cunningham ziet dat Thomas nog steeds een onnatuurlijk overwicht heeft op zijn jongere broer.
Als ze met haar theorie naar DCI Flanagan stapt, begint het web van leugens rond de broers te ontrafelen, met mogelijk fatale gevolgen…

Dit boek is nu ook te winnen op de site. Klik hier voor de win-actie.  Zijn jullie net zo benieuwd als ik?

Orphan X 
Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…
Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

Een boek dat in de goodiebag van AW Bruna zat. Ik ben benieuwd naar dit spannende verhaal.

Misschling
Stacha en Perle waren één, tot nazidokter Mengele hun magische wereld betreedt
Het is 1944 als de onafscheidelijke tweelingzusjes Perle en Stacha in Auschwitz aankomen. Ze zijn mischling: blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk. Nazidokter Mengele plaatst ze meteen in zijn experiment. Ze proberen de gruwel te overstijgen met hun zelfverzonnen taal en magische wereld. Tot Perle verdwijnt. Stacha kan niet geloven dat Perle dood is. Na de bevrijding trekt ze met een jongen uit het kamp, die ook zijn tweelingbroer verloor, door het verwoeste Polen op zoek naar Perle. Een tocht vol hoop en gevaar, gedreven door wraak: ze willen ook
Mengele vinden… In een onthutste wereld gaan ze op zoek naar een mogelijke toekomst.

Hoe de uitgever van dit boek op de borrel bij AW Bruna er over vertelde was gewoonweg bijzonder. Ik kan niet wachten tot ik dit boek kan gaan lezen.

Wolfsbloed
Eveline is in gevaar. Haar ontwaakte gaven maken haar tot loslopend wild voor geesten, demonen en het duistere genootschap de Broeders van Belial. Ze moet haar oude leven achter zich laten. Weg van Cleo. Weg van Azer. Ze reist af naar Parijs, waar ze terechtkomt in een huis met andere Wachters. Eindelijk heeft ze een plek waar ze veilig is en waar ze zal leren hoe ze haar nieuwe krachten moet gebruiken.
Maar ze voelt zich verscheurd: kiest ze voor zichzelf of moet ze op zoek gaan naar haar moeder, die op een foto staat met de Broeders van Belial? Als in de krochten van de romantische lichtstad een duivelse strijd ontbrandt tussen goed en kwaad, blijkt meer dan ooit dat ze, ver weg van haar vrienden, geheel op zichzelf is aangewezen. Wie kan ze echt vertrouwen? Tijdens een confrontatie met haar grootste vijand wordt Eveline voor een levensgevaarlijk dilemma gesteld.

Ik zelf heb dit boek al. Maar aangezien het nogmaals in de goodiebag zat wil ik hem graag binnenkort weg geven aan een van jullie. Hou de site dus goed in de gaten.

Opa en Oma voor altijd jong
Nieuwe Kolletje-verhalen van Pieter Feller en Natascha Stenvert voor de Kinderboekenweek 2016: over opa’s en oma’s. In dit boek beleven Kolletje en haar vriendje Dirk avonturen met Kolletjes grootouders. Kolletje heeft twee oma’s en twee opa’s. Zo heeft ze opa Snor en oma Orselia. En dan zijn er ook nog opa Kees en oma Katharina. En ze vindt ze allemaal even lief! Gelukkig heeft Kolletje altijd haar toversokken bij zich, want ook opa’s en oma’s kunnen soms een beetje magie gebruiken…

Ik ben er klaar voor en de kindjes in de opvang ook. Zeker nu het stralend weer is gaan we het boek straks maar eens in de tuin lezen.

Het Griezelfeest
De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken, denk je? Nee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als een spook of een geest is echt leuk. Huuuu!
Eenvoudig halloweenverhaal met lekker griezelige prenten. Een aantrekkelijke voorbereiding op Halloween voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ik heb stiekem al gekeken in dit boekje. En wat is hij geweldig! Zeker voor deze waanzinnige prijs (klik op de titel voor de prijs). Ik kan niet wachten om hem rond Halloween met de kindjes te gaan recenseren.

 

Dat was hem weer voor deze week. De eerste boeken voor komende week liggen al weer klaar. Deze krijgen jullie dinsdag te zien en het beloofd veel goeds.

Welk boek van deze week zou jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *