Stacking The Shelves week 39 – 2016

Lieve lezers,

Nieuwe week nieuwe stacking the shelves. Daar waar ik afgelopen maandag nog doodsbang was dat er deze week niets zou zijn om over te schrijven. En ik sinds lange tijd weer een boek kocht is het resultaat van vandaag weer een gigantische maar geweldig leuke stapel. Ik heb nu al een innerlijk gevecht over welk boek ik eerst ga lezen.

FullSizeRender

Winterdromen
WINTERHEMEL Pandora McVie kent Michael Donahue al zolang ze zich kan herinneren, maar dat betekent nog niet dat ze hem ook mag. Hoe kan ze dan ooit zes maanden lang met hem in één huis wonen? Toch is dat precies wat ze zal moeten doen om voor de nalatenschap van haar oom in aanmerking te komen. Het lijkt een onmogelijke opgave – maar tijdens de kerst die volgt, komt ze erachter dat Michael en zij wel eens meer met elkaar gemeen zouden kunnen hebben dan ze ooit van tevoren hadden kunnen bedenken… EEN DROOM VOOR DRIE Mitch Dempsey heeft zichzelf nooit als held gezien – niet zoals de hoofdpersoon in de stripboeken die hij maakt, in ieder geval. Maar wanneer hij zijn nieuwe bovenbuurvrouw Hester ontmoet, wil hij niets liever dan de held in haar verhaal zijn! Hester heeft echter al een man in haar leven: haar zoontje, de negenjarige Radley – die buiten zinnen van vreugde is als hij ontdekt dat Mitch de tekenaar van zijn favoriete stripheld is. Hester zelf geeft zich veel minder makkelijk gewonnen. Tot Mitch op een dag voor haar deur staat met een wel heel bijzonder cadeau…

Naar dit boek heb ik van de winter heel vaak zitten kijken op bol.com maar ik twijfelde elke keer om hem te kopen. Toen ik hem voor 3 euro bij de Kruitvat zag liggen kon ik hem natuurlijk niet laten liggen.

De Viruscode
De Laarders zijn terug!
In De viruscode kom je er achter hoe Thomas en de andere Laarders in het labyrint terecht zijn gekomen. Al je favoriete personages zijn terug: Thomas, Teresa, Minho, Newt… De viruscode is een razendspannende prequel, die echte fans van de Labyrintrenner echt niet morgen missen!

Wat een prachtige cover heeft dit boek! 1 probleempje. Ik heb de andere delen van deze serie nog niet. Misschien binnenkort daarom wel een extra win-actie.

Stemmen uit het verleden
In ‘Stemmen uit het verleden’ brengt Tamara McKinley haar lezers terug naar Parijs, 1936. De Engelse Annabelle ontmoet de jonge Baskische schilder Henri en de twee worden hopeloos verliefd. Maar Henri besluit te vechten in de Spaanse Burgeroorlog,en Annabelle reist met hem mee. Dan slaat het noodlot toe: ze worden geraakt door een bombardement…
In 1956 komt Annabelles dochter Eugenie naar Parijs voor een uitwisselingsprogramma aan de Académie des Beaux-Arts. Eugenie hoopt door zelf naar Parijs te gaan een mysterie in haar moeders verleden te ontrafelen.Maar ze vindt in Parijs meer dan ze dacht te zoeken…

Mag ik al gaan beginnen in dit boek? Het klinkt zo heerlijk dat ik nu al weet dat dit boek verslonden gaat worden op herfstachtige dagen.

Losgelaten 
Schandaal, roddels, liefde… en moord. En niemand om de rotzooi op te ruimen. Zes tieners gaan om uiteenlopende redenen samen in een luxe strandhuis aan Venice Beach wonen. Zonder bemoeizuchtige ouders of andere volwassenen. De bad boy, het brave meisje, de diva, de ritselaar, de rockbitch en de hacker. Maar hoe verschillend ze ook zijn, één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben allemaal zo hun geheimen… Niet iedereen is wie hij lijkt te zijn. Een van hen is getuige geweest van een moord, een van hen zou een moordenaar kunnen zijn en een van hen bespioneert de anderen… Vrijheid heeft altijd een prijs Let’s get party, is hun motto, maar als een van hen wordt gearresteerd, komt ieders vrijheid op het spel te staan. De waarheid komt altijd uit. Hoe ver is iedereen bereid te gaan om zijn geheim te bewaren?

Naar dit boek heb ik al heel lang zitten kijken. Toen ik het aangeboden kreeg van de uitgeverij kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik ben erg benieuw want dit boek klinkt een beetje alla Gossip Girl en zoals jullie weten ven ik daar groot fan van.

Aangeschoten
Het lijkt fantastisch: met zes jongeren gaan samenwonen in een huis aan Venice Beach zónder ouders… 
Helaas stapelen de problemen en de foute beslissingen zich al snel op. Een van hen krijgt een geheime affaire met een filmster, een ander houdt iets belangrijks verborgen en een derde neemt risico’s die al hun levens in gevaar brengen. Algauw zet wantrouwen hun vriendschap behoorlijk onder druk!
Maar het wordt nog erger. Door de komst van een ongenode gast raken ze verstrikt in een complot dat niemand zag aankomen, en de enige kans om dit te overleven is samen optrekken…

Ik kreeg er ook nog eens deel 2 bij! Ik kan dus gelijk door gaan lezen.

Het zwarte hart
Voor fans van Night Circus and Sleep no More is er nu Het zwart hart, het eerste deel in De Duisternis-serie van Stephanie Garber. De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Alleen al om de prachtige cover wil ik dit boek gaan lezen! Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal want zoals ik het nu zie kan het top of flop worden.

Rudolph & de jonge bakkers 
Help jij graag in de keuken en houd jij, net als Rudolph, ook van lekkere taarten en koekjes? Dan is dit bakboek echt iets voor jou! Bakken is een feest en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.
In dit boek leert Rudolph je de mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, ontbijtjes, hartige hapjes en koeken te bakken. Met behulp van de handige tips en duidelijke basisuitleg in het eerste hoofdstuk kan het bijna niet misgaan. 
Rudolph heeft ook recepten opgenomen voor glutenvrij en suikervrije cakes, taarten en koekjes, en gebak dat je supersnel en gemakkelijk maakt!
Maak als een echte bakker heerlijke appeltaart-cupcakes, zelfgemaakte chocopasta of verras je familie met een prachtige egeltjestaart!

Dit boek ziet er van binnen echt geweldig uit! Ik heb nu al zo super veel zin om de keuken in te duiken om dit boek te gaan recenseren.

 

Dat was de gigantische stapel weer voor deze week. Ik ben heel blij dat ik door middel van Boektober enorm veel zin heb om heel heel veel te gaan lezen.

Welk boek wil jij graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *