STACKING THE SHELVES WEEK 6 – 2016

Lieve lezers,

Week 6 is weer voorbij daarom is het tijd om een kijkje te nemen welke boeken ik in week 6 binnen kreeg en waarvan jullie dus binnenkort een recensie kunnen verwachten. Ook kreeg ik nog een paar kleurboeken binnen, aangezien deze niet echt bij lees boeken horen zien jullie deze apart onderaan.

De Berg
Op een herfstdag gaat de achttienjarige Wolf met de kabelbaan naar Angel’s Peak, de top van de legendarische berg die uitkijkt over Palm Springs, Californië. Tijdens zijn tocht omhoog ontmoet hij drie vrouwen. Door een reeks tegenslagen raken de vier wandelaars verdwaald en komen vast te zitten op de berg. Vijf dagen en nachten lang, zonder eten, water of een schuilplaats tegen de kou en de wilde dieren. Te midden van de ruwe pracht en complete verschrikking van de ongerepte natuur komen er schokkende geheimen boven. De jongen en de drie vrouwen krijgen een onverbrekelijke band wanneer ze zichzelf en elkaar tot het uiterste drijven.

Ik weet niet waarom maar om de een of andere reden sprak dit boek mij gelijk aan. Ik moest het dan natuurlijk ook gaan lezen. Binnenkort de recensie.

Stilte – Hush Hush Saga 
Nora wordt wakker op een kerkhof. Hoe ze daar terecht is gekomen weet ze niet. Eenmaal thuisgekomen blijkt dat ze al weken wordt vermist. Ze kan zich echter niets van de afgelopen vijf maanden herinneren. Nora probeert haal even weer op de rails te krijgen. Maar dan beginnen de visioenen van engelenvleugels en hoort ze stemmen in haar hoofd. Alsof dat allemaal nog niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora ook nog een zeer aantrekkelijke jongen, met wie ze zich meteen nauw verbonden voelt..

Deel 3 van deze super gave serie is nu al uit! We kunnen gelijk gaan doorlezen.

Finale – Hush Hush Saga 
Nora en Patch denken dat ze al hun problemen hebben overwinnen nu Hank van het toneel is verdwenen. Maar nu Nora plotseling leider van de Nephilim is, wordt ze geacht af te maken wat Hank begonnen is: het vernietigen van de gevallen engelen. En dus ook Patch.. Samen bedenken zij een plan om de strijd tussen de gevallen engelen en de Nephilim voorgoed te beëindigen en hun liefde te behouden. Maar wanneer Nora verslaafd raakt aan een duivelse kracht ligt het plan gedoemd te mislukken… 

Ook het laatste deel van deze serie is inmiddels uit. We kunnen dus gelijk doorlezen naar het einde van deze serie.

Een Frozen Hart
Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest. 
Een Frozen Hart vertelt vanuit vanuit wisselend perspectief het verhaal van Anna en Hans. Duik dieper in het hoofd van de twee bekende hoofdrolspelers, krijg nieuwe inzichten bij deze moderne klassieker en je zal de film weer bekijken met andere ogen!

In dit boek ben ik afgelopen weekend begonnen. En het is zo super leuk om weer eens wat meer te lezen over deze geweldige personages!

UIT! Het ex-verwerkingsboekje 
Nooit meer je hart uitstorten in een whatsappje, jankend een voicemail inspreken of van pure ellende onder je niveau zoenen. UIT! Het ex-verwerkingsboekje navigeert je liefdevol door de stadia van liefdesverdriet. Van ongeloof tot acceptatie, tot je weer krachtig en vol zelfvertrouwen in het leven staat. Weinig mensen weten liefdesverdriet elegant te dragen. Zeker in een tijd waarin frustraties en misstappen snel geuit zijn op whatsapp, facebook, instagram en twitter. UIT! Het ex-verwerkingsboekje beschermt je tegen gênante acties en reputatieschade. Na 160 pagina”s ben je klaar voor een véél betere match. Of op zijn minst een volgende ex.

Een super leuk boekje! Lees mijn recensie hier. En bekijk ook even die win-actie van het boekje.

Drie vriendinnen, een huis (en een klusjesman)
Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke baan bij het Van Gogh Museum in Amsterdam. Noor doet het wél, tot verdriet van haar ouders en haar vriend. Ze betrekt samen met haar jongere zusje Kiki en studievriend Joost een verwaarloosd pandje aan de Herengracht. Kiki is bewust single, het zwarte schaap van de familie en ziet de wereld als haar speeltuin. Ze werkt voor Jeff Koons en brengt zijn spraakmakende tentoonstelling naar het Stedelijk. Joost, een vriendelijke maar ietwat stoffige vrijgezel, werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.
Noor, Kiki en Joost delen lief, leed en de voordeur met elkaar en kennen maar één harde regel: thuis wordt er niet gesproken over het werk op het Museumplein. Terwijl het huis een verbouwing ondergaat ontdekt Noor zichzelf, de waarde van vriendschap, en een groot schandaal in de kunstwereld. Kortom: ze ontdekt het leven. 

Ik ben groot fan van Astrid Harrewijn, al haar boeken heb ik in mijn hart gesloten dus ik ben erg benieuwd naar dit nieuwe boek van haar.

Mea Clupa 
De wereld van Jenna Gray stort in na een tragisch ongeluk. In de hoop alles achter zich te kunnen laten, verhuist ze naar een afgelegen plek in Wales. Maar haar angsten, verdriet en de herinneringen aan die vreselijke nacht achtervolgen haar. 
Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij alles op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien…

Eigenlijk haakte ik door de titel in eerste instantie af bij dit boek. Echter toen ze er op de WinterBBB over vertelde was ik verkocht. Binnenkort lees ik dit boek voor de blogtour.

Ook deze twee pareltjes kwamen afgelopen week binnen. Twee prachtige kleurboeken.

Kleuren op nummer
Iedereen heeft het in zijn jeugd wel een keertje gedaan: kleuren op nummer. Nu is daar de moderne, frisse en volwassen equivalent: Kleuren op nummer: extreme kleurpuzzels voor volwassenen. Onderaan elke pagina vind je de kleurcodering waarmee je de afbeelding mag vullen. Zie de afbeeldingen vakje voor vakje tot leven komen! Iedereen kan voldoening halen uit deze heerlijke hobby en prachtige meesterwerken maken en genieten van urenlang vrolijk entertainment. Ga aan de slag met stift, fineliner, potlood of verf en leg de mooiste taferelen bloot. Kleuren is heerlijk en nu nog gemakkelijker!

Ik ben al flink aan het kleuren in dit boek. Het is super leuk uitdagend en ook ontspannend. Binnenkort de recensie

Harry Potter Wonderlijke Wezens kleurboek
Het Harry Potter kleurboek voor volwassenen staat vol met prachtige kunstwerken uit de archie- ven van Warner Bros. Het geeft fans de kans om zelf de levendige decors en geliefde karakters uit de wereld van J.K. Rowling kleur te geven. De magische wereld van Harry Potter zit vol met stralende kleuren. Van de wapens van de vier afdelingen van Zweinstein tot de extravagante waren uit de Tovertweelings Topfopshop. Ontdek de gedetailleerde illustraties en ontwerpen die gebruikt zijn bij het maken van de Harry Potter films, de magische wezens, de iconische sce`nes en prachtige rekwisieten die gebruikt zijn tijdens de opnamen. Vul de wonderlijke lijntekeningen uit de wereld van de tovenaars met kleur, waaronder Zweinstein, Het Verboden Bos, Het Lokaal voor Verweer tegen de Zwarte Kunsten en het onvergetelijke laatste gevecht tussen Harry en Voldemort. Het is uniek en interactief: Harry Potter kleurboek voor volwasse- nen is een perfect collecter’s item voor alle fans van de blockbuster saga.

Dit boek ziet er van binnen werkelijker prachtig uit. Bijna zo mooi dat ik niet durf te gaan kleuren. Ook hiervan binnenkort een recensie op de site.

 

 

Dit waren ze dan voor deze week! Een flinke stapel en heel veel leesplezier waar ik naar uit kijk.

Welk boek van deze lijst moeten jullie echt lezen? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “STACKING THE SHELVES WEEK 6 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *