Boeken om 2017 goed te beginnen

Lieve lezers,

De kerst zit er weer op en het nieuwe jaar staat al weer bijna voor de deur. Zijn jullie al begonnen met een lijst aan goede voornemens? Misschien is het dan ook handig om het jaar te beginnen met een aantal nieuwe boeken die je helpen om van 2017 een extra bijzonder jaar te maken.

Een aantal van deze boeken zet ik vandaag voor je op een rijtje.

img_1758

Liever met Lef
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Ik ben helemaal fan van dit boek en raad het iedereen dan ook zeker aan om zijn jaar mee van start te gaan. Lees de recensie over dit boek hier.

Relaxen
Relaxen is het vijfde deel in onze bijzondere Mindfulness Essentials, een serie praktische mindfulnessgidsen van de grote zenmeester Thich Nhat Hanh. Eerder deed hij uit de doeken hoe je mindfulness in alle aspecten van je leven kunt toepassen in Eten, Zitten, Beminnen en Lopen. De serie is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde mindfulness beoefenaars. Relaxen laat zien hoe belangrijk het is om regelmatig de hectiek en routine van alledag te onderbreken, mindful te rusten en jezelf op te laden. Thich Nhat Hanh zegt dat als we relaxen we ‘kalm als water worden en we de realiteit reflecteren zoals die is. Als we niet kalm zijn, wordt onze weerspiegeling verstoord. Wanneer deze weerspiegeling verstoord wordt door onze eigen geest, is het niet de realiteit die we weerspiegelen en veroorzaakt dit veel lijden’. Relaxen bevat meditaties – op het gebied van gezondheid, losmaken van non-stop denken, onplezierige geluiden ombuigen, eenzaamheid, vrede zijn, en meer – die je kunt doen om de voordelen van ontspanning te bereiken waar je ook bent.

Voor de wat minder grote lezer een heel handig boekje. Lees mijn recensie nog even hier.

 

Opgeruimd
Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen!

De Japanse Marie Kondo heeft met dit boek een ware opruimhype ontketend. De basisgedachte van Opgeruimd! is dat je alleen spullen bewaart die je vreugde geven en de rest wegdoet. Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. Diezelfde adviezen geeft ze ook in haar boek. De sleutel tot succesvol opruimen is volgens haar om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt en afstand doet van de rest. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

Met een opgeruimd huis je jaar beginnen wat wil je nog meer?

 

Gelukkig zijn moet je durven
Coach Rosalinda Weel geeft in Gelukkig zijn moet je durven praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk. Als meditatie- en yogadocente heeft ze veel mensen geholpen om uit het dal te klimmen, in hun kracht te komen staan en belangrijke keuzes te maken om gelukkig te zijn. Ze schreef dit boek om de lezer te helpen hetzelfde te doen. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart – en door het leven in eigen hand te nemen.

Een zeer leerzaam boek met handige stappen.
Lees de recensie  van dit boek hier.

 

Met deze boeken ga jij 2017 helemaal goed van start.
Welke ga jij lezen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Boeken om 2017 goed te beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *