Zomerse boeken om vandaag te lezen

Lieve lezers,

Wauw vandaag verwachten we 22 graden in ons land en iedereen is dus start klaar om buiten in het zonnetje te gaan lezen. Maar wat moet je nu eigenlijk lezen vandaag? Geen nood ik help je uit de brand met een aantal tips.

Ga dus snel naar bol.com om het ebook te kopen of fiets nog even naar de lokale boekhandel om deze boeken in te slaan.

img_5851

Zoek in je eigen boekenkast
De eerste tip gaat eigelijk niet over boeken die je moet kopen vandaag. Maar kijk eens in je boekenkast naar dat ene verloren boek waar je echt geen weet meer van had. Lezen op een van de eerste zonnige dagen is altijd extra speciaal. Dit dan samen met een boek dat je eigenlijk vergeten was zorgt voor een bijzondere ervaring.

 

Siren
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen 

Dit boek heb ik vorig jaar gelezen lekker buiten gelezen in het Engels. Ik heb er enorm van genoten, vooral de combinatie met het mooie weer en zo veel strand/zee dat er in het boek voor komt. Lees mijn recensie nog even hier. 

 

Een huis in Frankrijk
Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje.
Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren.

Dit boek heb ik twee jaar geleden gelezen op mijn vakantie in Egypte en het past gewoon heerlijk bij lezen in de zon onder een parasol met je zonnebril op. (En natuurlijk een lekker koud drankje er bij)

De vergeten zomer
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. En Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane. Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen. Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor háár verborgen gehouden?
Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen…

Een boek dat heerlijk lees en ik zelf (helaas) nog net niet uit heb maar binnenkort ga uitlezen. Ik kan je al wel verklappen dat de heerlijke schrijfstijl je mee neemt naar een zeer zonnig gebied. Met een hoop mysterie.

 

Wintersong
Mocht je net zoals ik juist op deze zonnige dagen een beetje af willen wijken van het standaard dan kun je gaan voor het boek dat ik vandaag wil gaan lezen. Ik mag van mezelf namelijk even afwijken van alle verplichte boeken en een boek gaan lezen die ik puur gekocht heb op de cover. Namelijk Wintersong. Ik heb werkelijk waar geen idee waar het boek over gaat en of het goede recensies heeft. Maar dat maakt het juist zo leuk.  (En daarom ga ik hieronder ook niet een samenvatting plaatsen, jullie mogen het net zo leuk maken als het voor mij is)

Ik wens je alvast veel leesplezier als je net zoals ik dit boek puur op de cover gaat lezen. Plust dit is weer een item van mijn leesbucketlist 

 

Welk boek ga jij vandaag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *