5x Lezen met Halloween

Lieve lezers,

Halloween staat weer voor de deur, dit betekend dat het weer tijd is om lekker te gaan griezelen. En hoe kan je dit nu beter doen dan met een lekker eng boek!
Om de keuze wat makkelijker te maken heb ik voor jullie een aantal hele spannende boeken op een rijtje gezet. Om lekker bij te griezelen!!!

Schermafbeelding 2015-09-21 om 14.00.48

De Kooi – Josh Malerman

Schermafbeelding 2015-09-21 om 13.47.30

Lees mijn recensie hier!
Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden. Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest. Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen.  De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken.
Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

 

 

Lockwood & Co 2 – De fluisterende schedel 

Schermafbeelding 2015-09-17 om 14.02.51

Lees mijn recensie van deel 1 hier!

Na het donker de bel luiden en wachten achter de ijzeren lijn.
Griezels en geesten pas op! Lockwood & Co is terug!
Dankzij hun spectaculaire succes met de Schreeuwende Wenteltrap is Lockwood & Co nu een van de meest gevraagde bureaus voor paranormaal onderzoek in Londen. 
Hun nieuwe zaak begint op een geplaagd kerkhof, waar de ijzeren grafkist van een sinistere arts wordt opgegraven. Zoals gewoonlijk is Lockwood vol vertrouwen over de afloop. En zoals gewoonlijk gaat alles fout: er komt een huiveringwekkende geest vrij en er wordt een raadselachtig, magisch voorwerp uit de kist gestolen.
Anthony, George en Lucy moeten het object terugvinden voor de verwoestende krachten ervan worden ontketend. Het is een race tegen de klok waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun gehate rivalen van Bureau Fittes. Lukt het ze het complot te onthullen? 

Omhulde stad- Ransom Riggs
Schermafbeelding 2015-10-13 om 15.18.55

Dit is het vervolg op ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine‘.
Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.
Dit spannende avontuur is opnieuw rijk geïllustreerd met tientallen fascinerende oude foto’s.

Crimson Peak – Nancy Holder

Schermafbeelding 2015-10-21 om 16.42.06

‘Beeldschoon en angstaanjagend… een zinderende ervaring.’ Stephen King Van prijswinnend regisseur Guillermo del Toro Crimson Peak Opgepast Wanneer haar hart gestolen wordt door een verleidelijke vreemdeling, laat een jonge vrouw zich meevoeren naar een huis op een berg van bloedrode klei: een plek vol geheimen die haar voor eeuwig zullen achtervolgen. Tussen hartstocht en huiveringwekkende duisternis, tussen geheimen en gekte, ligt de waarheid achter Crimson Peak

Hemelstrand – John Ajvide Lindqvist

Schermafbeelding 2015-10-21 om 16.46.43

Op een morgen worden ze wakker in hun caravan op de camping. Het lijkt een ochtend als ervoor. Het gras is verzorgd. Groen, fris, kort gemaaid. Maar er is iets mee. En waarom staan alleen deze vier caravans er nog? Waarom alleen deze tien mensen? Acht volwassenen en twee kinderen. Een kat en een hond. Wat doen ze precies op dit eindeloze grasveld, onder een strakblauwe hemel? Waar is de zon? Waarom is er geen bereik met de rest van de wereld te krijgen? Wat is dit voor niemandsland?

Ik hoop dat jullie hiermee allemaal een heerlijke dag kunnen Griezelen!! 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “5x Lezen met Halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *